Hoppa till innehåll

Norska hotellet där Alexander Skarsgård spelade in sista säsongen av ”Succession”

Alexander Skarsgård i Succession säsong 4
Joakim Almén

Delar av den sista säsongen av ”Succession” utspelar sig på samma hotell som användes i filmen ”Ex-Machina”.

Den fjärde och sista säsongen av Succession, en av det senaste halvdecenniets bästa dramaserier, rullar för fullt på HBO Max.

Det senaste, tredje, avsnittet förtjänar egentligen en egen artikel. Men låt oss konstatera att det var ett av de mest minnesvärda avsnitten i hela serien.

Frågan är var vi går från här. Waystar Royco ska alltjämt säljas till Alexander Skarsgårds techentreprenör-karaktär Lukas Matsson (eller ska bolaget det?). Det vi vet inför kommande avsnitt är att Matsson håller till i Sverige, dit Logan Roys plan var på väg i det tredje avsnittet innan det där hände. Dock spelades Succession in i Sverige utan vårt grannland i väst.

En del av finalsäsongen är nämligen inspelad i Norge, där det kommer att förhandlas mellan familjen Roy (vilka Roys återstår att se) och Skarsgårds förmögna techsnubbe. Bland annat spelade man in på platser i västra Norge såsom Atlanthavsvägen, Romsdalsgondolen. Men framförallt spelade man in på det ensliga men flådiga Juvet Landskapshotell, som ligger drygt 1,5 timmes bilfärd från Ålesund.

Det är på just Juvet Landskapshotell som HBO nyligen delade med sig av den första bilden på Alex Skarsgård inför den avslutande säsongen av Succession. Hit åkte produktionen under fjolårshösten för att spela in. Skarsgård själv berättar om upplevelserna för Entertainment Weekly:

”Vi spelade in uppe bland fjordarna uppe i bergen – det var spektakulärt vackert. Det är ett företagsretreat, en möjlighet att koppla av, men handlar också om tuffa förhandlingar om hur allt ska röra sig framåt. Det var rätt kul att få lämna New York och spela in på en plats som mer är Matssons hemmaplan.”

Alexander Skarsgård på Juvet Landskapshotell i sista säsongen av dramarökaren ”Succession”.
Foto: Getty Images

Det är inte första gången det naturskönt belägna hotellet är spelplats för en amerikansk film- och serieproduktion med ekonomiska muskler. Större delen av sci-fi-thrillern Ex Machina, med Alicia Vikander i huvudrollen, spelades även den in på Juvet Landskapshotell.

Den fjärde och rullar just nu på HBO Max. Säsongen består av tio avsnitt.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.