Annons

Nu öppnar ny asiatisk Stockholmskrog – perfekt för sena middagar

I en tidigare nattklubbslokal öppnar nya Stockholmsrestaurangen TAKO som erbjuder både sushi och grillat i modern asiatisk miljö.

Thowe Wagner Larsson

Bakom TAKO står Christian Olsson, Kristofer Sandström och Niklas Odin som också äger restauranger som Vassa Eggen, Tennstopet och Kommendören.

– Vi har lagt oändligt många timmar på att skapa en annorlunda restaurang som inte finns i Stockholm sedan tidigare, säger Niklas Odin i ett pressmeddelande.

Annons

Maten går genom två olika asiatiska kök, ett öppet sushikök och ett grillkök, som båda ligger tätt intill restaurangens sittplatser varifrån gästerna kan se kockarna tillaga maten på nära håll.

Gilla Cafe.se på Facebook

Baren erbjuder noga utvalda viner och så kallade fusion cocktails med asiatiska inslag där barteamet kryddar både blandvatten och sprit för att skapa nya smaker och ett eget drinkutbud. (Även alkoholfria alternativ finns).

Makirolls med spicy tunna och vaktelägg.

Bläckfiskspett och entrecôte från Wagyu, en del av höstens meny på TAKO.

– Vi vill bjuda in till en social atmosfär med härliga upplevelser där vi skapar vår egen kultur tillsammans. Restaurangen bjuder på lekfulla överraskningar, men utan avkall på fingertoppskänslan för kvalitet, säger Kristofer Sandström i ett pressmeddelande.

Jan-Åke Hansson, Christian Olsson, Kristofer Sandström, Niklas Odin och Salvatore Scappini.

Restaurangen har öppet till minst midnatt alla dagar, utom söndagar då det är stängt. Under torsdag till lördag har köket öppet till kl 01.00 för att erbjuda sena middagar, något som allt fler efterfrågar i Stockholms krogliv.

– Kökens generösa öppettider möjliggör late night dining och kvalitativ take-away. Vår kökschef för sushiköket, Nymaa Sarantuya, har lång erfarenhet av konsten och hans team kommer från välrenommerade restauranger, säger Christian Olsson.

Alla delar av restaurangen, med undantag för stolar och armaturer, är specialritade av arkitektbyrån Tengbom medan Oscar Liedgren Studio står för den grafiska designen.

 

TAKO öppnar den 7 oktober. Boka bord på restaurangtako.se

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar