Hoppa till innehåll

Stone Island och NikeLab gör vinterns superjacka

Italienska Stone Island – som öppnat en butik i Biblioteksstan i Stockholm – samarbetar med NikeLab för att hylla den ikoniska Windrunner Jacket. Resultatet är såklart en teknisk produkt med Stone Islands signifikativa ytbehandling. + Ytterskitet och huvan är tillverkade i det vatten- och vindtåliga materialet Mussola Gommata. + Nylon Metal, ett patentskyddat Stone Island-tyg … Continued

Italienska Stone Island – som öppnat en butik i Biblioteksstan i Stockholm – samarbetar med NikeLab för att hylla den ikoniska Windrunner Jacket.
Resultatet är såklart en teknisk produkt med Stone Islands signifikativa ytbehandling.
+ Ytterskitet och huvan är tillverkade i det vatten- och vindtåliga materialet Mussola Gommata.
+ Nylon Metal, ett patentskyddat Stone Island-tyg med en metallisk lyster, är synligt på ytskiktet av tyget som även är fodrat med PrimaLoft.
Jackan kostar 6 900 kronor och finns i sex olika färgställningar. Finns att köpa från och med 17:e december i Stone Island-butiken i Stockholm, utvalda NikeLab-återförsäljare samt på nike.com/nikelab.

nikesi4

Stone Island-butiken på Mäster Samuelsgatan 2 i Stockholm.

nikesi2

Under 2016 hyllar Nike sitt mest ikoniska plagg: Nike Windrunner Jacket. Stone Island har fått återskapa den klassiska jackan med nya material, former och färger.

nikesi3

nikesi

I samarbetet mellan Nike och Stone Island ingår även skomodellen Koth Ultra Mid SI, en slags hybrid mellan sneakers och hikingkänga.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.