Tesla har släppt korta röda shorts för 810 kronor

För ungefär 810 kronor får du ett par skinande röda korta shorts med ”S3XY” skrivet tvärs över baksidan.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2020-07-06 16:30  |  Lästid: < 1 minuter

Säg vad du vill om Elon Musk – men vad alla nog kan komma överens om är att han antagligen är från en annan planet. Den mångfacetterade entreprenören och uppfinnaren har använt sina kompetenser inom många olika områden och använder också stjärnstatusen han fått på kanske lite okonventionella sätt.

Låt oss ge dig några exempel: Tidigare i vår minskade han självmant värdet på sitt företag med 21 miljarder dollar efter att ha tweetat ”Teslas aktiekurs är för hög enligt min mening”. Han rökte också gräs med Joe Rogan (ytterligare något som fick aktierna att rasa), skjutit ut en Tesla-bil i rymden och i förra veckan gav han tummen upp till Kanye West när rapparen påstod att han skulle ställa upp i det amerikanska presidentvalet.

Nu är alltså den sydafrikanske miljardären igång igen. När Teslas värde översteg 224 miljarder dollar i förra veckan tog Elon Musk vara på stunden och suktade på Twitter med Teslashorts – vilket är en slags vink till investerare som blankat Teslas aktier – alltså tjänat pengar på företagets aktier utan att äga dem genom att till exempel satsa emot dem (vilket på engelska heter ”short sell” – därav shorts).

Tre dagar efter löftet som manifesterades på Twitter fanns plötsligt röda korta shorts i satin med guldig text på Teslas hemsida med en svettig prislapp på närmare 810 kronor.

Produktbeskrivningen lyder bland annat följande: ”Fira sommaren med Teslas Short Shorts. Spring som vinden eller underhåll som Liberace med vår röda satin- och gulddesign. Slappna av vid sidan av poolen eller loungea inomhus året runt i våra limited-edition Tesla Short Shorts, kännetecknat av vår signaturlogga på framsidan och ”S3XY” tvärs över baksidan.”

Trots det pepprade priset var shortsen så pass populära att hemsidan kraschade – och ja – de är helt slut. Så är du sugen på ett eget par får du nog ögna dig igenom Ebay då och då under de kommande dagarna.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-07-06 21:41