Viktigt på riktigt: Kan Bose nya solbrillor med inbyggt ljud ersätta dina hörlurar?

Bose glasögon, modellen Alto.

Café testar Bose Frames – solbrillorna med inbyggt ljud som låter som något James Bond hämtat från Q:s uppfinningsförråd.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-08-22 16:08  |  Lästid: 3 minuter

Solbrillor med inbyggt ljud. Nej, det är inte en av Q:s uppfinningar från en James Bond-film under Pierce Brosnans Brosnans Bond-glansdagar. Det är ljudmästarna i Bose senaste tillskott i deras digra utbud av produkter. Kul grej tyckte Cafés teknikglade webbredaktör Joakim Almén och tog på sig det glädjefyllda jobbet att testa Bose Frames enligt Cafés testmodell ”Viktigt på riktigt”.

Viktigt på riktigt – hur bra är Bose Frames?

HUR SNYGGA ÄR DOM?

Jamen snygga! Ser ut som ett par Wayfarers, och det är verkligen inte fy skam. Du som gillar smalare bågar och glas lär dock ha problem med storleken – de är i största laget. Och att brillorna är gjorda av plast gör att det ibland känns som man har ett par 3D-brillor på sig.

HUR SITTER DOM?

Bra. Passformen passerar utan anmärkning.

HUR TUNGA ÄR BRILLORNA?

Omformulera gärna frågan till: ”Hur lätta är dom?”. De är nämligen förvånansvärt lätta. Väger typ ingenting. Mycket tack vare att de är byggda av plast.

HUR BRA ÄR LJUDET?

Det beror på dina förväntningar. Är du en person som tänker att ljudet kommer vara kanon för att det är det är Bose som är tillverkaren, tja, då är ljudet okej. Inte mer. Har du däremot samma förväntningar som undertecknad innan testet – att högtalare i solbrillor OMÖJLIGEN kan ha bra ljud – så är ljudet riktigt bra. Visst, basen är tunn, men ljudet är bättre och krispigare än i många in ear-bluetoothlurar för tusenlappen.

STÖRS OMGIVNINGEN AV LJUDET?

Maxar du volymen läcker brillorna en del, men så högt i öronen vill du helt enkelt inte ha. Har du istället volymen på hälften, vilket är fullt tillräcklig volym, är läckaget minimalt. Imponerande!

ERSÄTTER LJUDET FRÅN BRILLORNA DINA HÖRLURAR UNDER... SÄG EN LÖPVÄNDA?

Beror på nivån av din audiofili. För de flesta, som nöjer sig med Apples snäckor, är svaret: absolut! Bose brilljud funkar fint under en löptur.

HUR BRA ÄR MIKROFONEN?

Helt okej. Ljudet låter marginellt sämre än när du pratar via iPhone-lurar.

ÄR DET SMIDIGT ATT ”KOPPLA IN” BRILLORNA I TELFONEN?

Supersmidigt! Klicka på den lilla knappen på brillorna, gå in på inställningar och anslut till bluetooth-enheten. Ladda hem Bose-appen Connect och du är igång. Solbrillorna ansluter automatiskt till telefonen när du trycker igång dom nästa gång.

Skärmbild från Bose App Connect.

HUR LÄNGE RÄCKER BATTERIET OCH HUR LÅNG TID TAR DET ATT LADDA?

Drygt 3,5 timmar vid konstant lyssning och 12 timmar i standby. Laddas med via pogo-pin anslutning som tar drygt två timmar. Ja, vad ska man säga om det. Det är väl okej?

KAN DU FUSKA PÅ HÖGSKOLEPROVET MED HJÄLP AV BRILLORNA?

Svårt med de polariserande glasen (vem fan skriver högskoleprovet med ett par solbrillor på sig?) men med det icke-polariserande glaset som går att köpa till kan de tas för vanliga brillor för ett otränat glasögonöga. Hur du löser resten? Det går nog att fundera ut.

Bose Frames kommer i två modeller, Alto och Rondo, och finns att köpa nu för 2 599 kr. Du kan köpa till icke-polariserande glas för 289 kr och polariserande diton för 399 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-08-22 16:16