The Office-skaparen spår hur karaktärerna skulle klarat pandemin – och det är klockrent

Hur hade egentligen Michael och Dwight hanterat hemmakontoret?

Jonas Fiskáare  |  Publicerad 2021-01-15 14:00  |  Lästid: 2 minuter

I tider av arbete hemifrån längtar nog många efter att få komma tillbaka till kontoret. Därför var det en mycket välkommen överraskning när alla säsonger av amerikanska The Office landade på Netflix nu i början av året. För lättsamt innehåll som påminner om en vardag utan Zoom-möten på distans, och som istället fullkomligt frossar i märkliga och obekväma situationer i deppig kontorsmiljö är nog precis vad många behöver just nu.

Men hur hade seriens karaktärer själva klarat sig under pandemin? I en intervju med amerikanska nöjessajten E! News, spekulerar seriens skapare Greg Daniels och några av stjärnorna som medverkar i serien kring just detta. Och deras förutsägelser om hur de olika karaktärerna på papperstillverkaren Dunder Mifflins filial i den sömniga staden Scranton, Pennsylvania hade hanterat covid-19, är på pricken.

Svaret på den givna frågan om vem som haft det tuffast är lika givet. Självklart är det seriens huvudfigur Michael Scott, som spelas av Steve Carell. Den taktlöse och minst sagt politiskt inkorrekte platschefen med alla ”that’s what she said-skämt”, hade haft det mycket kämpigt, menar skaparen Greg Daniels.

”Framförallt i de inledande säsongerna hade Michael haft det tufft eftersom hela hans person är bunden till jobbet. Han skulle bli galen om han inte fick komma in till kontoret och förmodligen kliva på sin George Foreman-grill.”
(Syftar på när Michael råkade grilla sin egen fot, se det hysteriskt roliga filmklippet nedan).

Oscar Nuñez som spelar Oscar Martinez på ekonomiavdelningen, är säkert på att det skulle varit raka motsatsen för hans karaktär.

”Han hade älskat social distansering. Han skulle få vara i sitt mysiga hus, laga sina soppor eller vad som helst, och bara få jobba hemifrån. Förmodligen skulle han tycka att det var skönt att få ta en paus från alla människor.”

Oscar Nuñez (till vänster) och Kate Flannerys (höger) förutsägelser om hur deras karaktärer skulle hanterat att jobba hemifrån är på pricken.

På frågan hur livet i karantän skulle arta sig för Meredith Palmer, kundrelationsansvarig och som älskar att bli packad på kontorsfesterna, uppgav skådespelaren Kate Flannery till BuzzFeed att ”hon skulle sitta i sina källare och supa över Zoom.” Förmodligen skulle hon hänga en hel del på Tinder också. ”Men hon skulle vara säker för hon är en överlevare”, sa Flannery i intervjun med E! News.

En annan skådis som intervjuats är Andy Buckley som spelar storchefen David Wallace. Han tror att Wallace, som (spoilervarning!) blir miljonär i slutet av serien och köper upp hela Dunder Mifflin, hade levt livets glada dagar i isolering.

”Han skulle ha satt upp en inspelningsstudio för sina 20 miljoner dollar och hade förmodligen aldrig kommit ut därifrån. Han hade säkert hängt i sin hot tub och käkat sina Fluffernutter-smörgåsar (blandning av jordnötssmör och marshmallows). Halvvägs genom dagen hade han varit dyngrak.”

Hur det hade gått för Jim, Pam, Stanley, Angela, Andy och Co. lämnas osagt. Men om man tillåter sig att spekulera fritt, känns det som en inte alltför orimlig tanke att den excentriske försäljaren Dwight med sin enorma hängivenhet till både Michael och företaget, hade haft det svårt att hålla sig ifrån kontoret.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-01-15 14:25