The Rain är Netflix nya thrillerserie – utspelar sig i Skandinavien

Netflix originalserie The Rain ser ut som något vi måste se!

Joel Linde | Foto Netflix  |  Publicerad 2018-01-30 10:54  |  Lästid: < 1 minut

Netflix har i ett medvetet drag utökat och spridit ut sina originalproduktioner över världen för att hamna kulturellt närmre sina kunder utanför USA. I Sverige kommer vi bland annat få en film om helikopterrånet i Västberga, och även en filmatisering av Malin Persson Giolitos bästsäljare Störst av allt.

Från Danmark kommer den dystopiska thrillerserien The Rain, med bland annat Lars Simonsen (Jens) från Bron och svenska Johannes Kuhnke (Turist) i rollerna.

Inramningen är inte helt ny, men å andra sidan bygger den på en ytterst reell rädsla inför framtiden. Ett skoningslöst virus som sprids med regnet har utplånat nästan varenda människa i Skandinavien, och de som klarat sig har gjort det genom att stänga in sig i skyddsrum och bunkrar. Två syskon kan sex år efter utbrottet ta sig utanför bunkern och möta ett ödelagd samhälle där de gamla lagarna inte längre dikterar livet.

Syskonen ger sig ut på ett riskfyllt uppdrag genom ödemarken för att leta efter överlevare – och eventuellt upptäcka en ny värld.

Se teaser-trailern här.

The Rain är skapad av Jannik Tai (Borgen), Esben Toft Jacobsen och Christian Potalivo, och har premiär på Netflix i vår.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar