”The Mauler” är redo för revansch

Den dramatiska titelmatchen mot Jon Jones gjorde honom till hela Sveriges nya fightinghjälte. Nästa gång tänker Alex ”The Mauler” Gustafsson inte lämna ringen utan mästarbältet: ”Jag vet att jag har vad som krävs för att bli bäst i världen”, säger MMA-stjärnan i en stor intervju med Andreas Utterström i nya numret av Café. – Jag […]

Publicerad 2013-10-21 10:37 | Uppdaterad 2013-10-21 10:37  | Lästid: 2 minuter |

Den dramatiska titelmatchen mot Jon Jones gjorde honom till hela Sveriges nya fightinghjälte. Nästa gång tänker Alex ”The Mauler” Gustafsson inte lämna ringen utan mästarbältet: ”Jag vet att jag har vad som krävs för att bli bäst i världen”, säger MMA-stjärnan i en stor intervju med Andreas Utterström i nya numret av Café.

– Jag har tittat igenom matchen i efterhand och anser att jag egentligen vann. Men det är svårt att vinna på poäng över den som har mästarbältet. Nu är det bara att vila, kurera sig och åka tillbaka till kontoret och vässa pennan.

Gustafsson hyllades massivt efteråt, bland annat av Zlatan Ibrahimovic. ”Äntligen en till som sätter Sverige på kartan”, skrev PSG-stjärnan på Facebook. UFC-kollegan TJ Grant kallade mötet ”the best fight I’ve seen live”, medan förre världsmästaren Tito Ortiz twittrade: ”Hats off to Alex The Mauler, I had U winning.”

– Det är en ära att en så stor idrottsman som Zlatan nämner ens namn, säger Alex.

http://www.youtube.com/watch?v=Oon3PQnsUbw

Café har följt 26-åringens väg från en lada utanför Arboga till de stora arenorna. I det tiosidiga reportaget möter vi också hans största fans: mamma Eleonora och (hans djupt troende) mormor Seija. Den senare hör alltid av sig på matchdagarna och säger:

– Gud välsigne din motståndare, men du måste slå honom!

Alla suktar nu efter ett returmöte mellan Jon Jones och Alexander Gustafsson. Amerikanen ska gå en annan match först, men har sagt att han därefter är redo att möta svensken igen. The Mauler drömmer om en fight på hemmaplan:

– Tänk att få ta hem bältet inför en fullsatt Friends Arena.

* * *

Läs hela intervjun i nya numret av Café, ute i morgon – även för iPad (sök på ”Magazine Café” i App Store). Foto: Andreas Kock. Styling: Emine Sander.

 

Dela på Facebook
Tweeta