Hoppa till innehåll

Tom Cruise säljer sin snuskigt stora fjällstuga – för 365 miljoner

Skådespelaren Tom Cruise i munskydd och med knuten näve inklippt framför sin fjällstuga
Robin Åberg

Är det ett vikingahus från Skyrim eller är det bara världens fetaste fjällstuga? Spana in bilderna och avgör själv.

Förutom att han är hängiven scientolog och aldrig tycks åldras är det inte mycket som läcker ut om Tom Cruises privatliv. När en så skygg filmstjärnas ”fjällstuga” läggs upp till försäljning blir det därför stor grej eftersom man får en sällsynt inblick i världens mest passionerade actionskådis liv.

När en man som brinner för att klänga sig fast i flygande plan, utföra våghalsiga helikoptermanövrar och klättra upp för världens högsta byggnader ska slappna av, var åker han då?

Foto: Sotheby’s

De senaste trettio åren har Tom Cruise haft möjligheten att dra sig tillbaka till sin fjällstuga bland bergen i sydvästra Colorado. Fjällstuga är för övrigt en underdrift. Huset är 1 070 kvm stort och tomten eller landområdet ungefär 130 hektar, vilket ungefär motsvarar 260 fotbollsplaner.

Storleken till trots har Cruise gått all in på fjällstuge-looken med cederträ från golv till tak och tre öppna eldar. Huset har sju sovrum, nio badrum och ett allrum med bland annat biljardbord och fotbollsspel. Cruise verkar däremot inte vara den som sitter inne med en bok eller tar en omgång snooker, han är aktiv och aktiviteter finns det gott om i närområdet.

Foto: Sotheby’s

Ranchen som omgärdar huset har en cross- och skoterbana, multisportsbana, helikopterplatta och vandringsleder. Staden Telluride som bara ligger några minuters bilväg bort erbjuder även skidåkning och golf i världsklass.

Tom Cruise ska ha köpt fastigheten redan 1994 och har sedan dess anpassat huset efter sina önskemål. Huset ligger uppe till försäljning på Sotheby’s och har ett utgångspris på strax över 362 miljoner svenska kronor. Bara att börja spara.

Låt bilderna ta dig på en rundtur i Tom Cruises fjällstuga:

Foto: Sotheby’s

Foto: Sotheby’s
Foto: Sotheby’s
Foto: Sotheby’s
Foto: Sotheby’s

Foto: Sotheby’s
Foto: Sotheby’s
Foto: Sotheby’s
Foto: Sotheby’s

Foto: Sotheby’s
Foto: Sotheby’s

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.