13 snabba frågor till Trädgårdens grundare inför premiären

Hur får man ett Trädgårdenkort, kan Röda rummet göras svalare, och finns det något sätt att komma in snabbare? Här får du svaren.

Joel Linde | Foto Joel Linde  |  Publicerad 2016-05-13 14:05  |  Lästid: 3 minuter

I dag, fredag, har sommarklubben Trädgården i Stockholm premiär. Café ställde frågorna som alla vill ha svar på till Trädgårdens grundare, Jakob Grandin, Marketing & Artist management, Camilla Almqvist Terán och Music & Creative Director, Leo Forssell.

1. Hur får man Trädgårdenkortet (som ger fri entré hela sommaren)?

Leo: Ja, man ska väl spela här, ha jobbat med oss eller hjälpt oss på något sätt. Vi försöker hålla nere antalet till en rimlig siffra.

 

2. Hur många finns det?

Jakob: Det är en företagshemlighet.

Leo: Nu är det så svårt med sociala medier, att alla ska lägga upp när de har fått ett kort. Det är ingenting som vi uppmuntrar. Egentligen skulle man ju vilja att ingen märker av det där, men det är klart att man vill ge vissa lite extra för att man får någonting tillbaka, inte för att skapa något slags vip-rykte och att folk blir ledsna för att de inte får. Man kan ju inte ge alla allt.

 

3. Går det att komma in snabbare på något sätt? Typ köpa en våffla och visa upp kvittot?

Leo: Nej inte längre.

Jakob: Den grejen pågick väl tills våffelsmeten tog slut. Men i år blir det extra kul att stå i kö, vi har en liten överraskning där utanför.

Leo: Det bästa är väl att komma hit lite tidigare. Om 2 000 pers vill gå till samma plats precis samma tid så blir det ju kö. Så om man bara tänker till litegrann är det ganska lätt att undvika kön faktiskt. Och det finns ett väldigt enkelt kryphål som jag kan berätta om när du har stängt av mikrofonen.

 

4. Kommer ni ordna varmvatten i urinoarcontainern?

Jakob: Nej, det kommer vi inte.

 

5. Går det att göra Röda rummet lite svalare?

Leo: Ja, vi satte in ventilation i vintras. Och rummet är nästan tre gånger så stort nu.

 

6. Vad kostar det i år?

Leo: Samma som förra året. Gratis fram till åtta, 85 kronor fram till 22, 135 fram till 24 och sen 185.

 

7. Vad händer om man plankar in och blir upptäckt?

Jakob: Då finns det en liten kiosk här som man kommer jobba i resten av sommaren. Nej men, det resulterar i avvisning.

Leo: Ibland är det ju folk som plankar fast det är gratis. Om man ska ge sig på att planka kan man väl göra det när det kostar pengar åtminstone.

Jakob: Börjar man planka och klippa sönder staket då är det skadegörelse. Då kan det ske ett grip, men det är upp till vakterna att bedöma.

 

8. Kommer ni visa fotbolls-EM?

Jakob: Ja det är en självklar folkhändelse, vi vill vara i periferin där. Sveriges matcher blir lite större, men det viktigaste är att det inte blir en stor gård för massa hets.

Leo: Ja det är härligt att kramas med folk man inte känner. När Zlatan klackade in den mot Italien kramade jag någon stor man kommer jag ihåg.

 

9. Vilka är era favoritplatser?

Camilla: Jag är jättepeppad på nya baksidan. Man kommer kunna få högre ljud för det är inbyggt nu. Och det blir det mest blandade golvet (musikmässigt).

Leo: Jag gillar växthuset, för där finns lite annat utbud och god mat. Sen brukar jag hamna borta i boulen ensam, när jag känner att jag vill käka eller komma bort och sätta mig en kvart ibland.

Jakob: Bouleområdet är nog en favoritspot, sen brukar jag gå upp – och det får man ju inte göra – och sätta mig på taket på livebaren som den heter, emellan bropelarna. Speciellt när det är någonting inne i kyrkan, så kan man sitta och titta över där. Eller sista timmen bakom DJ-båset.

 

10. Får ni höra att ni spelar svår musik?

Leo: Nja. Vi försöker väl vara lite utbildande.Det har nog smalnat av senaste åren om man jämför med vad det var från början. Vi står för samma sak nu som för 13 år sedan, men den saken kanske låter lite annorlunda.

Jakob: Hade Trädgården varit en inomhusklubb vintertid så hade vi aldrig kommit runt med att spela den här folkliga musikgenren som vi har gjort. Vi kan ju spela Guilty pleasure.

Leo: Det känns som att Indie snarare har blivit att det är mindre skala och att man gör det för att man älskar det, snarare än att det är en speciell sorts musikstil.

 

11. Finns det något ni aldrig spelar?

Camilla: Arenahouse.

Leo: Den håller väl på att dö, sägs det.

Jakob: Jag tror att den gamla klassiska Ibizasvängen kommer komma tillbaks. Men de som inte längre spelar hos oss är de som bara vill ”pleasea”. Det går inte ihop, om man bara vill få kickar hela tiden.

Leo: Nej det viktigaste är att man själv gillar låten man spelar. Då brukar det bli bra.

 

12. Hur många tar ni in?

Leo: 1 800.

 

13. Händer det något annat nytt?

Camilla: Vi kommer ha en utomhusbio som kommer visa film vid solnedgången nästan varje dag, här ute på baksidan. Vi kommer projicera filmen på brofästet.

Kommer ni visa Die Hard?

Camilla: Nej men Dyke Hard. Lite smalare.

 

Mer om Trädgården från Café inför premiären!

tradgarden puff
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-05-03 15:39