Trädgårdsknarkare se hit! Här ska du hänga i sommar

Den bästa sommarledigheten tillbringas på hemmaplan. Med hjälp av Alex Schulman, Elin Unnes, Olof Lundh och andra profiler plockade vi de sötaste russinen ur semesterkakan. Här är krogarna, butikerna, konserterna och barerna du inte får missa i sommar. 

David Johansson  |  Publicerad 2018-06-04 14:05  |  Lästid: < 1 minut

Elin Unnes journalist & författare

Gunillaberg

På väg hem från Muskelrock är Gunillaberg som balsam för själen. Där finns en skog full med liljor, konstiga, organiska skulpturer, gulliga djur och vindlande skogsstigar som leder fram till övergivna lusthus där väggarna består av grumligt glas och möblerna är gjorda av flätade kvistar. 

Göteborgs botaniska trädgård

Jag gör ofta trädgårdsutflykter när jag är på festival: trädgårdar lindrar flera festivalrelaterade krämpor. Det var så jag hamnade i kålgården på Botan första gången – den här superimponerande trädgården ligger bara en gångbro bort från Way Out West. 

Capellagården

Om du av nån anledning befinner dig på Öland Roots — för att se Tanya Stephens tänker jag mig — så är en utflykt till Capellagården obligatorisk. Växthusen med tomater och fruktlunden där ankor sköter skadedjursbekämpning är imponerande, men det är den lilla giftträdgården som jag förlorar mig i, full med växter bakom galler, så farliga att man helst inte ens ska ta i dem.

Holma skogsträdgård

Jag minns inte längre vilken fest det var som tog mig till Skåne, men jag minns hur det kändes som om en gammal hippiedam räddade livet på mig genom att ge mig en kopp grönt te och en smörgås på mörkt, sött bröd och riktigt smör och skickade ut mig i Holma skogsträdgård – köksträdgårdarnas svar på filmen Mad Max. 

Fler tips sommaren 2018!

Siri Barje: Här ska du käka i Sverige i sommar

Emil Persson: 3 konserter ingen får missa i Sverige

Emil Åreng: Barerna du ABSOLUT inte får missa

Alex Schulman: Gotland är mer än Rute 

Olof Lundh: Bästa tipsen för dig som ska till Skåne

Elin Unnes: Trädgårdsknarkare se hit! Här ska du hänga

Natasa StanojeviHär ska du hänga i Stockholm

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-06-04 14:10