Här ska du käka i Sverige i sommar – Siri Barje guidar

Den bästa sommarledigheten tillbringas på hemmaplan. Med hjälp av Alex Schulman, Elin Unnes, Olof Lundh och andra profiler plockade vi de sötaste russinen ur semesterkakan. Här är krogarna, butikerna, konserterna och barerna du inte får missa i sommar. 

David Johansson  |  Publicerad 2018-06-04 14:05  |  Lästid: < 1 minut

Siri Barje, matstylist, tv-kock och kokboksförfattare

Gula hönan

Ronehamn, Gotland

Grönsaksbonanza, avslappnad fine dining och sekelskiftesvackert! Gå en sväng i deras prunkande trädgård och hälsa på alla gulliga hönor som sprätter runt. Gula hönan erbjuder lokal mat med fantastisk smak. Plus att de har en bakficka som serverar peruansk mat. Missa inte!

Grythyttans Gästgivargård

Grythyttan, Örebro län

I min forna och kära studentstad ligger Gästgivargården som öppnade redan på 1600-talet på befallning av drottning Kristina. Grythyttan på sommaren är en idyll, vackra sjöar, cool skog och självklart matfokuset i byn. Väl värt en omväg för god mat, historia och bevarade, magiskt fina hus!

Krus

Åre

Åre är OTROLIGT på sommaren. Krus är Fävikens bageri och typ lyxiga kafé där det serveras lokala råvaror, grymma bakverk och coolare versioner av kafémat. Sist åt jag snökrabba med brynt smör, bakad spetskål och den godaste croissant som jag någonsin har smakat. Mitt i Åre, går ej att missa.

Vina

Sofiagatan, Stockholm

Vina på Södermalm ligger lite undangömt på en bakgata i söderläge med utsikt över ett lummigt torg. Gå dit och käka en avslappnad och typ kontinental middag, lita på att personalen rekommenderar ett bra vin och ät deras goda oliver. AW, middag eller snacks, allt funkar här. Bäst!

Holy Smoke

Mölle

BÄSTA BBQ I SVERIGE. Maten är otrolig, stället är mysigt men rufft, coolt men inbjudande. Det ligger mitt ute på vischan som jag älskar. Det finns en trevlig shop. Åk dit på lunch en solig dag, du kommer inte bli besviken.

Fler tips sommaren 2018!

Siri Barje: Här ska du käka i Sverige i sommar

Emil Persson: 3 konserter ingen får missa i Sverige

Emil Åreng: Barerna du ABSOLUT inte får missa

Alex Schulman: Gotland är mer än Rute 

Olof Lundh: Bästa tipsen för dig som ska till Skåne

Elin Unnes: Trädgårdsknarkare se hit! Här ska du hänga

Natasa StanojeviHär ska du hänga i Stockholm

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-06-04 14:11