Trailern till "Avengers Endgame" förintade alla tittarsiffror någonsin

tony stark hjälm

Den nästintill löjligt efterlängtade trailern till vad som verkar bli den sista Avengers-filmen visades 289 miljoner gånger under sina första 24 timmar online, och blev därmed historisk. Och passade man samtidigt på att hylla den framlidne Stan Lee?

David Johansson  |  Publicerad 2018-12-10 10:54  |  Lästid: 2 minuter

Om du som jag börjar dagen på sämsta tänkbara sätt – smartphone i ansiktet innan ögonen vaknat — så upptäckte du också på lördagsmorgonen att Marvel bestämt sig för att släppa den första trailern till vad som verkar bli den sista Avengers-filmen, Avengers Endgame, natten till lördag svensk tid. 
När trailern till live-action-versionen av The Lion King släpptes fick den 224,6 miljoner visningar under sina första 24 timmar online — Avengers Endgame drog in häpnadsväckande 289 miljoner visningar. Och de kunde varit fler — tydligen dirigerade trailerns hemsida om besökare till hemsidan för trailern till Once Upon A Deadpool, en omarbetad version av Deadpool 2, av misstag vilket gjorde att man antagligen tappade en hel del tittare på grund av detta. 
Marvel blev inte ledsna över det, utan twittrade under lördagskvällen ut den skakande siffran och tackade sina minst sagt lojala fans för stödet. 

Hyllning till Marvels gudfader

För knappt en månad sedan gick Marvels gudfader Stan Lee ur tiden. Han är för alla som sett åtminstone en av dessa filmer borde känna igen den mustasch- och solglasögonprydde gamle mannen som älskade att göra cameos i filmerna baserade på sina serietidninghjältar, som han varit med och skapat och skrivit. Tyvärr hann han aldrig se den rekordbräckande trailern för Avengers Endgame, men vissa menar att det finns en subtil hyllning till Lee i själva trailern. 
För att förstå hur fansen tänkt behöver man veta om Lees motto, som han använde som sin autograf: ”Excelsior”. Han förklarade själv vad det betydde i en intervju med tidningen Playboy 2014: ”Jag blickar alltid framåt trots min ålder. Mitt motto är ’Excelsior’. Det är ett gammalt ord som betyder ’upward and onward to greater glory’. Det sitter på New Yorks statssigill. Fortsätt hela tiden framåt, och är det dags att ge sig av är det helt enkelt dags. Ingenting varar för evigt. Jag är för tusan 91 år gammal,” sa Stan Lee bland annat i intervjun där han också pratade om hur han levt ett tillräckligt långt liv, och trots att han inte tror på någon himmel så verkade han acceptera döden. 

tony stark stan lee-hyllning

Marvel Studios.


Vissa menar nu att Lees uttalande ekar i en scen från trailern till Avengers Endgame där vi ser Tony Stark/Iron Man utmattad på ett rymdskepp, till synes planlöst drivande i rymden. Vi ser Stark, spelad av Robert Downey Jr., tala in ett meddelande till vem som nu hittar det, att ”en del av resan är slutet”, och även om det för oss flesta inte är en omedelbar klocka som ringer så finns där samma typ av livsfilosofi som hos Lee i den där intervjun i Playboy för fyra år sedan.
Oavsett så är det fint, vi älskar Stan Lee, vi älskar Marvel, och vi älskar Avengers Endgame som får premiär i slutet av april 2019.

Se trailern till Avengers Endgame här!

Läs mer:

4 anledningar till varför vi älskar Stan Lee

Hakuna Matata – se första trailern till nya Lejonkungen-filmen

Cafe testar: är Sveriges första 4DX-bio nåt att ha?

Dela på Facebook
Tweeta