Ulf Kristersson: “Därför har jag aldrig kallat mig feminist”

Moderatledaren Ulf Kristersson vill inte kalla sig för feminist. Vi frågade så klart varför.

Olle Arnell  |  Publicerad 2018-03-15 15:33  |  Lästid: < 1 minuter

Ulf Kristersson har ett viktigt år framför sig när han ska leda Alliansens största parti under valåret 2018. Siktet är inställt på att återta makten och en av frågorna som kommer att dominera valrörelsen är sannolikt jämställdhet och feminism.

Men Ulf Kristersson vill inte kalla sig själv just feminist.

– När jag var yngre kunde det här uttrycket uppfattas som något som hängde ihop med vänstern. Därför har jag aldrig kallat mig feminist, trots att jag självklart sympatiserar med de grundläggande tankarna om rättvisa och jämlikhet. Jag försöker bara svara ärligt här.

Ulf Kristersson är partiledare för Moderaterna. Han vill inte kalla sig feminist.
Ulf Kristersson är partiledare för Moderaterna. Han vill inte kalla sig feminist.

Han fortsätter:

– Sen när jag hör hur till exempel mina yngre kvinnliga släktingar använder det här ordet i dag, då har jag inga problem med det. De läser inte in sjuttiotalet eller Gudrun Schyman i detta. Det manar ju till eftertanke hos mig: Varför ska jag hålla fast vid min gamla tolkning av det här ordet, om det nu inte gäller längre?

Om detta och mycket annat pratar vi med partiledaren om i intervjun som publicerades i Cafés marsnummer. Du hittar hela den intervjun med Ulf Kristersson här!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 22:19