3 saker som är under ytan 2017 enligt Uno Svenningsson

Så mycket bättre-aktuelle Uno Svenningsson tycker att det är riktigt trist att Sverige möter Italien i VM-kvalet. Rentav hopplöst. Här är hans tre sämsta saker med 2017.

Sofia Börjesson | Foto: TV4  |  Publicerad 2017-10-20 11:20  |  Lästid: 2 minuter

På lördag sänds det första avsnittet av årets Så mycket bättre och Uno Svenningsson är först ut att vara värd. Han är lite blyg. Social fobi är något han har tampats med sedan tidigt i livet, och därför var han också ganska nervös när han begav sig till Gotland för inspelning.

– Jag målade upp det värsta scenariot. Kommer jag att klara det här? Kommer jag att bryta ihop? Men det visade sig vara ett skönt gäng med mycket humor och glädje så det var ganska lätt att vara sig själv, berättar han.

– Men sedan vill man vill ju att rösten ska funka och att man ska se cool ut också. Men jag tror att det gick bra.

1994 var ett nådens år i Uno Svenningssons liv. Medan Sverige kammade hem VM-brons i USA debuterade han som soloartist på hemmaplan, och på plattan fanns låten Under ytan som kom att bli hans stora genombrott.

Vi frågade Uno Svenningsson vad han tycker har varit som mest ”under ytan” med 2017.

– Alltså, vad som har varit sämst? Det är ju svårt. Man vill ju vara över ytan, säger han men spottar ändå ganska snabbt ur sig tre konkreta bottennoteringar för året.

Mest under ytan 2017 enligt Uno Svenningsson

Tom Pettys död

– Det var inte roligt. Verkligen under ytan. Travelling Wilburys första platta var ju helt fantastisk liksom. Där var Petty bättre än någonsin, och Dylan med för den delen. Han var ju en av hjältarna som jag växte upp med. Tom Petty var en mästare på att göra enkla melodier så stora, Free Falling till exempel. Och det gör liksom att jag känner: näe, inte han också! Är du med? Han var ju så ung. Han hade så mycket kvar att ge! Och förra året var det ju ännu värre. David Bowie, George Michael, Prince… Herregud, är det något fel på musiker?

Nära vän gick bort

– Det är bara en och en halv månad sedan Anders gick bort. Det var en chock. Vi hade inte hörts på ett tag så jag hade skrivit ”ring Anders” på en liten lapp hemma, för att det verkligen skulle bli av. Jag kan bli lite tankspridd och så där. Så jag skulle ringa, men jag hann inte. Istället fick jag ett sms från en av hans kollegor. Då hade han gått bort, va. Det är livets gång, men det är ändå verkligen under ytan.

Sverige – Italien

– Det. Är. Under. Ytan. Att vi möter Italien i VM-kvalet alltså. Italiensk fotboll och serie A är ju spännande och väldigt bra, de har ett extremt bra försvarsspel och är taktiskt skickliga. Ett ledande land inom fotboll och har varit det i många, många år. Men… Man vill ju att Sverige ska gå vidare. Och jag ser den möjligheten som väldigt, väldigt liten. Jag tror att det är kört faktiskt.

Ja, det är riktigt trist. Är du väldigt fotbollsintresserad?

– Ja, jag tycker att det är roligt. Jag spelade ju en del själv när jag var yngre. En riktigt bra och stor fotbollsmatch, en påse popcorn och en öl… Det är inte mycket som slår det.

Här finns allt om Så Mycket Bättre 2017 från Café.

En annan som är med i årets Så mycket bättre är Anders ”Moneybrother” Wendin, här berättar han om den kommande nakenchocken i programmet, #ihave och den gamla sexdomen.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-20 17:16