Hoppa till innehåll

Undvik skomissarna – moderedaktören svarar på de 5 vanligaste frågorna om skor

Martin Hansson

Undrar du vilka skor som är snyggast till svart kostym? Eller hur du bäst tar hand om dina chelseaboots i snöslasket? Cafés moderedaktör Martin Hansson svarar på läsarnas frågor om skor.

1. Jag har aldrig skoblock i mina skor men funderar på att köpa det. Behövs skoblock?  Magnus Carlén

– Skoblock förlänger garanterat livslängden på dina skor. De skor du är mest rädd om eller lagt mycket pengar på bör du därför fylla med skoblock för att hålla passformen. Välj skoblock i cederträ, materialet suger ut fukten ur skorna.

2. Kan jag bära bruna läderskor till en svart kostym? Rodrigo Silva

– Gamla förlegade stilregler är till för att brytas. Men personligen tycker jag det är snyggast med ett par svarta pjucks till den svarta kostymen – oavsett om det är sneakers eller ett par läderskor. Viktigast är att dina skor är välvårdade, när du exempelvis ska på bröllop eller nyårsfirande.


3. En del säger att man inte ska bära Converse på vintern – men jag tycker det är snyggt med tygskor till en ytterrock. Vad är din åsikt? Gustav Von Essen

Att frysa om fötterna i minusgrader eller gå runt i blöta tygskor blir sällan snyggt eller särskilt praktiskt. Utbudet av coola sneakers som går att bära under hösten och vintern är enormt. Mitt stiltips är att välja ett par tåligare sneakers under vintern som står emot väta och kyla lite bättre än just Converse.

4. Ni har flera gånger tipsat om Guccis klassiska loafers på Café. Hur bär jag ett par loafers snyggast? Jens Nordin

– Antingen stylar du skorna till ett par jeans med god passform och en sweatshirt, eller mer uppklätt till en elegant kostym.

Skådespelaren Tom Hiddleston bär loafers i Guccis senaste kampanj.

5. Hur tar jag bäst hand om mina chelseaboots i snöslasket? Axel Petersson

Att köpa bra skor och vårda dem väl blir alltid billigare i längden. Investera dig ett skovårds-kit med en mockaborste, puts, en skoborste och impregnering för att få ut maximalt av dina skor. Just chelseaboots är en skomodell som kräver lite extra skovårdskärlek den här tiden på året.

Här hittar du Martin Hanssons modeblogg!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.