Hoppa till innehåll

Valter Skarsgård: ”Blev inte skådespelare på grund av min familj”

Markus Thunberg

Stellan Skarsgård skådespelarkarriär har ärvts ner till sönerna Alexander, Gustaf och Bill. Nu ger sig 22-årige Valter Skarsgård in i både film- och modevärlden.

Du har hört den förut: det finns en ny Skarsgård i stan. Knappt har röken skingrats runt storebror Bills Det- dopade take-over av film- och mode- världen förrän brorsan Valter nu väljer att göra entré.

Under sommaren har 22-åringen skådespelat i flera projekt, bland annat skräckfilmen Fun House med premiär i höst. Samtidigt gör han modekampanjen ”We are next” för Zalando – och fotograferas av den danska supermodellen Helena Christensen, 49.

Vad betyder kläder och stil för dig?

– Kläder är definitivt ett sätt för mig att uttrycka mig, men jag följer aldrig någon trend. Jag klär mig bara i vad som känns bra. Min egen stil är nog ganska slapp. Lite hiphop-stuk, ofta stora kläder och luvtröjor.

Valter Skarsgård i vit jacka och grå hoodie, är skådespelare precis som pappa Stellan och sina bröder Alexander, Gustaf och Bill.
Valter Skarsgård fotograferad för Zalando av Helena Christensen i jacka från Weekday, tröja från Wood Wood och byxor från Boohooman.

När har det varit som jobbigast att växa upp i Sveriges internationellt mest kända familj?

– När man måste svara på tio frågor om familjen i varje intervju.

Än så länge är Valter Skarsgårds cv en bra bit från sin pappas och sina skådespelande bröders. Trots roller i filmen IRL, SVT-serien Portkod och fjällthrillern Svartsjön får han stå ut med frågor om familjen ett litet tag till.

Hur ser du på ditt yrkesval? Det är inte mycket till tonårsrevolt att bli skådis precis som pappa och flera av dina bröder.

– I mina tonår var jag ”emo” och ville bli rockstjärna, så jag följde inte direkt familjen då. Att jag föll in på skådespeleriet var inte på grund av min familj, utan endast för att jag tyckte det var kul.

Vilket har varit det bästa tips din pappa gett dig om karriären?

– Att inte ta ut något i förskott. Att man inte fått en roll förrän man ser sig själv på duken.

Din karriär har precis börjat, men hur skulle du vilja dö?

– Av att jag åt för mycket pasta! ”He died doing what he loved”, skulle det stå på gravstenen.

Mer om familjen Skarsgård:

Varela och Skarsgård som Schibbye och Persson – första bilderna från filmen

Alexander Skarsgård har huvudrollen i nya Netflix-filmen Mute

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.