Hoppa till innehåll

Helgtips! Världens första Keanu Reeves-filmfestival

Markus Thörnhammar

Historiens kanske bästa skådespelare tycks äntligen få den uppmärksamhet han förtjänar. Detta i form av en tvådagarsfestival som bara visar filmer med Keanu Reeves i rollistan.

Äntligen! Den, så vitt känt, första filmfestivalen helt tillägnad skådespeleri-virtuosen, humanisten och livsstilsförebilden Keanu Reeves liv och verk går av stapeln nu i helgen. Det lovvärda evenemanget äger rum under två fullspäckade heldagar i skotska Glasgow under det sinnesvidgande namnet KeanuCon.

I festivalens digra utbud ingår givetvis kioskvältare som The Matrix, Speed och John Wick. Men de kulturintresserade besökarna på Glasgows Centre for Contemporary Art kommer också att kunna ta del av bortglömda pärlor som Man of Thai Chi och Permanent Record.

Keanu Reeves insats i 80-talsrullen Permanent Record kommer att kunna beskådas på KeanuCon.

Matchbox Cineclub, som står bakom KeanuCon, har tidigare arrangerat Cage-A-Rama som var en liknande hyllning till den ständigt aktuelle Nicolas Cage. För den som till äventyrs kan tänka sig att dra en sista minuten-resa till Glasgow finns biljetter till det historiska KeanuCon att köpa här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.