Jajamen, Keanu Reeves kommer tillbaka som Neo i Matrix 4

Matrix-Keanu-Reeves

En fjärde film i den banbrytande sci-fi-filmserien är på gång med Keanu Reeves tillbaka i rollen som Neo. Dessutom återvänder Carrie-Anne Moss som Trinity. Pepp!

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-08-21 12:20  |  Lästid: < 1 minuter

Efter månader av spekulationer har vi äntligen fått det ytterst glädjande beskedet: Matrix 4 är på gång.

Den fjärde filmen i science fiction-franchisen har alltså fått grönt ljus. Filmens stjärna och den till synes oerhört sympatiske Keanu Reeves återvänder som huvudkaraktären Neo och Carrie-Anne Moss återvänder i sin roll som Trinity.

Som om inte det vore nog står även originalförfattaren och regissören Lana Wachowski återigen bakom kameran. Om Laurence Fishburne skulle återvända som karaktären Morpheus hade det förstås varit en fullträff, men enligt Variety tittar man på någon som kan spela en ung Morpheus istället. Därmed får vi bara hålla tummarna för att man förlitar sig på att använda föryngrade specialeffekter på honom – och hur svårt kan det vara 2019 egentligen?

Den första Matrix-filmen slog ner 1999 och blev på grund av sitt unika filmmanus och banbrytande slow motion-effekter en kassa- såväl som kritikersuccé. Filmen, som kort och gott handlar om robotar som förslavar mänskligheten, resulterade i uppföljarna Matrix Reloaded och The Matrix Revolutions (2003) som dock inte kom att leva upp till närheten av samma kvalitativa nivå som den första.

Inspelningen av den fjärde Matrix-filmen, som hittills inte fått en titel, beräknas sätta i gång nästa år.

Neo i filmen Matrix.

Artikeln publicerades först på King.

Se också: 20 filmer som fyller 20 år 2019

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-08-21 16:56