Hoppa till innehåll

8 dunjackor som garanterat håller dig varm i vinter

Olle Arnell

Bomberjackor och eleganta rockar i all ära – men när den skandinaviska kylan biter sig fast under nollgradigt är dunjackan ett lika smart som stilsäkert val av ytterplagg.

Dunjackan är på flera sätt ett mångsidigt plagg: för några är kanske jackan mest naturlig att bära i olika skogsmiljöer. Men de senaste säsongerna har dunjackan blivit ett plagg som klivit in i modevärldens 
finrum – och rakt ut på gatan. Balenciaga, Our Legacy och Prada är, bara för att nämna några, märken med hög modegrad som alla visar hur du under vintersäsongen 2017 bär puffjackan coolt, i alla olika sammanhang.

Den stora utmaningen med att bära dunjackan snyggt kan, med tanke på ytterplaggets storlek, vara att fortfarande se smidig och rörlig ut. Ett smart stiltips är därför att klä dig någorlunda efter kroppens silhuett och inte försvinna helt i jackan. Bär en fin fleecejacka under eller en hoodtröja för en cool och avslappnad vinterlook.

Här är 8 snygga dunjackor.

J.Lindeberg, 6 500 kr.

Acne Studios, 7 900 kr.

Prada, 18 995 kr.

Rapparen 
ASAP Rocky 
i puffjacka 
och magväska.

H&M, 1 999 kr.

Uniqlo, 1 250 kr.

Canada Goose, 8 000 kr.

The North Face, 2 499 kr.

Weekday, 1 000 kr.

Streetstyle från Paris: Bär dunjackan med rutig halsduk och jeans.

Mer vintermode från Café!

3 bästa tipsen för att hålla vinterskorna snötåliga och snygga

Maxa vinterstilen med en polotröja – Café väljer 7 favoriter

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.