Hoppa till innehåll

Veckans bästa nyhet – Quentin Tarantino har börjat skriva filmrecensioner

Quentin Tarantino i svartvitt.
Lukas Nordén

Lutar åt ett filmmaraton med idel Tarantino-favoriter till helgen.

Det grundliga förarbetet som görs innan du slutligen väljer vilken film man ska dedikera sin efterlängtade kväll till kräver, för det mesta, hårt arbete. Diverse filmsajter som Internet Movie Database (IMDB), Rotten Tomatoes och Metacritic besöks i hopp om att hitta en film som inte fått ett allt för lågt betyg av publik och filmkritiker.

Tittar du med en familjemedlem kommer filmkvällen troligtvis resultera i ett oändligt scrollande genom Netflix gigantiska utbud, innan du till slut kompromissar och nöjer dig med att se Jim Carrey i Yes Man för femtioelfte gången.

Men nu kan den stora filmvalsproblematiken snart vara löst! Ja, i alla fall om du är ett Tarantino-fan och kan tänka dig att låta den mästerliga filmregissören stå för råden. Superfilmnörden med den förhållandevis smala filmsmaken, Quentin Tarantino har börjat recensera filmer på nätet.

https://www.instagram.com/p/B-QrHs8ltsP/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

För tillfället är biograferna i USA temporärt stängda på grund av coronapandemin, men Quentin Tarantino låter inte det stoppa befolkningens möjlighet att ta del av hans unika filmkunskaper. Once Upon a Time in Hollywood-regissören har sedan december 2019 publicerat filmrecensioner på New Beverly Cinemas sajt, en biograf som han själv äger sedan 2007. Tarantino pryder hemsidan med detaljerade filmrecensioner, varav vissa nästan är 3 000 ord långa.

Recensionerna behandlar främst filmer som har inspirerat Tarantino och hans kärlek till filmskapandet, vilket betyder att det kryllar av recensioner av klassiska västernfilmer som Cade’s County, The Lady in Red och Coogans’s Bluff & The Beguiled & Catlow.

Tarantino är som bekant ett stort fan av den så kallade ”spaghetti-västern”, vilket är ett samlingsnamn för de västernfilmer som växte fram under 60-talet. Filmerna var lågbudget och gjordes av italienare (därav namnet), men de fick trots allt en kultstatus i filmbranschen och användes som inspiration för filmskapare världen över. Django Unchained är en av Quentin Tarantinos filmer som haft genren som inspiration. Tarantino verkar ha ett gott öga till kampsportsfilmer och action-klassiker som Fatal Needles vs. Fatal Fists, Nightwing och A Man Called Tiger.

Sugen på att se hur Quentin Tarantino funkar som filmrecensent? Du hittar hans filmrecensioner här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.