Veckans långläsning: Webkameror, köttskandal och en ensam hämnare

Lämna julstressen med några chockerande historier från verkligheten: en utstött man på jakt efter pedofiler, webcamtjejernas trista vardag och amerikanska köttindustrins motbjudande villkor. Veckans långläsning är vinjetten där vi tipsar om den bästa läsningen från jordens alla hörn, men i och med den här veckan tar vi ett litet uppehåll och återkommer när ni minst […]

Publicerad 2013-12-19 08:30  | Lästid: 2 minuter | Jonas Terning

Lämna julstressen med några chockerande historier från verkligheten: en utstött man på jakt efter pedofiler, webcamtjejernas trista vardag och amerikanska köttindustrins motbjudande villkor. Veckans långläsning är vinjetten där vi tipsar om den bästa läsningen från jordens alla hörn, men i och med den här veckan tar vi ett litet uppehåll och återkommer när ni minst anar det. Tills dess – gå gärna in i Cafés arkiv och ta del av historierna du ännu inte hunnit läsa.

* * *

Langlasning_51_hamnaren


EN ENSAM HÄMNARE

Patrick Drum var trött på pedofiler. Så han beslöt sig för att döda dem. En efter en. Ett porträtt från den amerikanska landsbygden om en ensam man, övergiven av samhället, som tar på sig rollen som hämnare. Hans dåd tvingar omgivningen att ta ställning: är det rätt eller fel att med våld hämnas sexualbrott mot barn? Läs hela reportaget hos The Atlantic.

 * * *

Langlasning_51_webcam


VARDAGEN BAKOM WEBCAMS

I Rumänien, ett land med snabbare internet än du tror, växer webcamindustrin. Affärsidén är enkel – ensamma, västerländska män loggar in på nätet för att prata med och betala för sexuella tjänster, utförda av östeuropeiska kvinnor. Förtjänsten är stor och vardagen framför allt… trist. I alla fall på Kazampo i Bukarest, där en journalist flyttade in under en månads tid. Läs reportaget hos Vice.

 * * *

Langlasning_51_livsmedelsindustrin


SKRÄMMANDE KÖTTINDUSTRI

Nyligen avslöjade Djurens Rätt missförhållanden på svenska grisfarmer. I USA är det än värre. Några djurrättsaktivister har infiltrerat den amerikanska köttindustrin med ett hårresande resultat. Läs hela storyn hos Rolling Stone (varning för starka bilder).

Jonas Terning

Dela på Facebook
Tweeta