Vi har sammanfattat politikerkaoset med “Finn fem fel”

Den 27 juli 2017 var det dags för Löfvens andra regeringsombildning och vi börjar få det tufft att hänga med. Vilka ministrar ska bort ur den här första bilden från 2014 – och vilka har tillkommit? Spela Cafés politiska spel for dummies, "Finn fem fel – the Regering edition", och få svaren!

Joel Linde | Foto Regeringen  |  Publicerad 2017-07-28 14:49  |  Lästid: 3 minuter

24 stycken. Så många var ministrarna som trängde ihop sig för ett foto utanför Rosenbad efter att regeringen Löfven bildats, den 3 oktober 2014. Därmed tangerade han rekordet i antalet statsråd. För att göra det ännu lite klurigare för svenska folket att hålla reda på alla namn har många av dem bytts ut, vilket gör det här fotot skrikande inaktuellt. Det tänkte vi korrigera med hjälp av det folkkära spelet, finn fem fel!

Svara på dessa sju frågor och vinn en chans att själv sitta i regeringen Löfven efter nästa regeringsombildning!

Mehmet Kaplan

Det var aldrig särskilt lugnt i sjön kring Sveriges tidigare bostads- och stadsutveklingsminister, Mehmet Kaplan. Men det som fick hans skuta att till sist kapsejsa var en middag i samma sällskap som företrädare ur den turkiska, fascistiska organisationen, Grå vargarna. ☹️ april 2016.

Kristina Persson

Riktigt vad som fick den forna jämtländska landshövdingen att entledigas från Löfvens regering är oklart – men statschefens officiella förklaring var att hon redan slutfört sina uppdrag. Och så var det med den saken. ☹️ maj 2016.

Åsa Romson

Klimat- och miljöminister, samt vice statsminister – tunga titlar för Miljöpartiets språkrör Romson. Men vad hjälper det när man anställer svampknarkare och målar båtar med skitfärg? Nej tack, Åsa! ☹️ maj 2016.

Aida Hadzialic

"Ett glass rött, och ett glas mousserande" vin, en konsert och en bilfärd tillbaka över Öresundsbron. Det blev en ödesdiger handlingsföljd för regeringens då yngsta stadsråd, Aida Hadzialic, som stoppades i en rutinkontroll under sin hemfärd, med 0,2 promille alkohol i blodet. Efter det begärde hon sitt avsked. ☹️ augusti 2016.

Så här ser vår nuvarande regering ut, den 28 juli 2017. Under tiden för de sju avhoppen har också sex nya ministrar tillkommit. Bakre raden från vänster: Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister, Tomas Eneroth, infrastrukturminister, Karolina Skog, miljöminister, Ann Linde, EU- och handelsminister, Peter Eriksson, bostads- och digitaliseringsminister och Helene Fritzon, migrationsminister och biträdande justitieminister.

Anna Johansson

Infrastrukturminister Anna Johansson var den hårdast ansatta ministern efter hela den här öststatshacker/IT/körkortsskandalen och när Alliansledarna viftade med misstroendeförklaring var det få som såg att hon skulle klara sig kvar på posten. ☹️ juli 2017.

Anders Ygeman

Han var hela Sverige gullegosse och hyllades i vissa särskilt begeistrade kretsar som en landsfader när han tog Sverige i sin varma, trygga famn och försäkrade att vi skulle klara av att säkra våra gränser och samtidigt hjälpa alla människor som korsade dem i hopp om hjälp. Men även den gode Ygeman yxades efter körkortshaveriet. ☹️ juli 2017.

Gabriel Wikström

Folkhälso- och sjukvårdsministern Gabriel Wikström var så pass engagerad i sitt uppdrag att han paradoxalt nog föll offer för utmattningssyndrom och sjukskrev sig. Efter snart tre månader som sjukskriven tyckte han det var läge att kasta in handduken samtidigt som sina kollegor, Ygeman och Johansson. ☹️ juli 2017.

Så hur gick det, hittade du alla de fem (sju) felen? Om ja, hör av dig med ansökan till stefan@regeringen.se!

Lycka till!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-12 23:37