Annons
Annons

Viasat köper Europas toppligor – här är supermatcherna du inte får missa

Sätt dig i soffan och ta fram ditt favoritlags halsduk för Viasat har gjort det som många supportrar längtat efter och köpt rättigheterna till några av Europas bästa fotbollsligor. Nu kommer du att kunna se toppmöten flera dagar i veckan och Café har samlat några supermatcher som du definitivt inte får missa.

Tobias Skagerström

fotbolluppe

Nyligen blev det klart att Viasat fortsätter att sända Premier League och nu har tv-jätten även förstärkt med spanska La Liga, italienska Serie A och från och med nästa säsong dessutom franska Ligue 1. Många fans jublar och en som är glad över köpen är Viasats sportchef Per Nunstedt.

– Det känns helt fantastiskt kul och vi firar på redaktionen med pizza just nu. Det har varit en intensiv tid här med först Premier League och nu La Liga, Serie A och Ligue 1 så det känns väldigt speciellt och spännande.

Vad betyder köpet av de nya ligorna för Viasat Sport?

– Det är unikt att ha alla de populäraste ligorna och det finns ingen motsvarighet som samlar så mycket bra fotboll på samma plats i Europa. Vi har flera stycken riktigt tunga rättigheter och det är väldigt speciellt. Vi märker att intresset för internationell fotboll bara ökar och ökar, vi ser det till exempel på Malmö FF:s matcher i Champions League där vi haft över en miljon tittare de senaste gångerna.

Ser du själv fram emot att sända någon speciell match?

– Det är klart det blir extra spännande att sända ”El Clásico” som enligt många är världens största fotbollsmatch. Det ska bli otroligt kul att sända de mötena igen, men det är kul att kunna lägga flera stormatcher inom ett kanalhus.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Stormatcherna du inte ska missa!

 

Real Madrid – Barcelona

Precis som för Per Nunstedt väntar flera spänt på matcherna mellan Real Madrid och Barcelona. Det är ett av världens största möten med stor rivalitet, prestige och status. Det är Spaniens två största lag som drabbar samman och varje match är något att se fram emot.

När: 22 november 2015 och 3 april 2016.

 

Celta Vigo – Deportivo la Coruña

Kanske inte någon toppmatch men intressant ur svensk synvinkel eftersom John Guidettis nya klubb har börjat säsongen oväntat bra och hittills är obesegrade i La Liga. Celta Vigo spelar en offensiv och passningsinriktad fotboll som charmat många. När de ställs mot sina galiciska rivaler Deportivo la Coruña brukar det bli heta matcher med mycket energi.

När: 22 november 2015 och 3 april 2016.

 

Real Betis – Sevilla

Ett derby som verkligen får extra krydda den här säsongen när Real Betis är nykomlingar och tillbaka i högsta divisionen.

När: 20 december 2015 och 24 april 2016.

 

Juventus – Inter

Ett av Italiens mest högprofilerade möten och matcherna mellan Juventus och Inter brukar kallas för Derby d’Italia. Båda klubbarna har många fans och rivaliteten mellan lagen intensifierades i slutet av 1990-talet.

När: 18 oktober 2015 och 28 februari 2016.

 

Roma – Lazio

Ett klassiskt derby mellan lagen från Italiens huvudstad Rom. Båda lagen slåss i toppen av Serie A och vill inget hellre än att smälla dit sina rivaler med en seger.

När: 8 november 2015 och 3 april 2016.

 

Inter – Milan

De båda gamla storlagen har hamnat lite på dekis de senaste åren men bygger om för att ta sig tillbaka till toppen. Förhoppningsvis kan de båda lagen börja slåss om titlar igen men mötet mellan Inter och Milan brukar alltid vara roliga att se på.

När: 31 januari 2016.

 

Marseille – Paris Saint-Germain

Viasat sänder Ligue 1 från och med nästa säsong men det är bara att börja ladda inför stormatchen som kallas för ”Le Classique” och är mellan lagen från Frankrikes två största städer. Rivaliteten mellan klubbarna och dess fans är stor och känd över hela Europa. Förhoppningsvis är Zlatan kvar även nästa säsong i PSG.

Foto: All Over Press.

Annons

Dela (13)
TweetaLaddar