Viktiga Star Wars-karaktären saknas i leksaksbutikerna – nu är folk arga

Markus Thunberg  |  Publicerad 2016-01-05 14:41  |  Lästid: 2 minuter
rey

Ilskan över Star Wars-karaktären ”Reys” frånvaro från svenska leksaksbutiker har under dagen nästan tagit intergalaktiska proportioner. En pappa som Aftonbladet pratat tror att leksaksföretagen valt bort karaktären ”Rey” bara för att hon är kvinna.

– Hade det varit en manlig karaktär hade man haft dockan tillgänglig, säger pappan som försökt köpa dockan men misslyckats till Aftonbladet.

Pappan tar bland annat upp exemplet med ”Black widow” från ”Avengers” som sällan finns med i olika dockset med figurer från filmerna. ”Rey” saknas också i den Star Wars-version av Monopol som lanserades inför den nya filmen, skriver Aftonbladet.

1725-1

Bild från The Guardian. 

Händelsen har letat sig in på Cafés bloggar. Cafés Björn Werner förvånas inte alls över leksaksaffärernas beslut att inte sälja ”Rey”.

”Företags enda uppgift är att tjäna pengar. Alltså marknadsför företagen de produkter som de tjänar mest pengar på.  Uppenbarligen är det actiondockor av killar, till killar.”

Cafés Johan ”Mansbarnet” Holmström håller inte alls med.

”Varför, Björn, skulle företag inte ha något moraliskt ansvar inför världen bara för att de vill tjäna pengar? Är den självpåtagna uppgiften att tjäna pengar så helig att den ställer sig över allt annat? Nej, det är den inte. Jag vill tjäna pengar, du vill tjäna pengar, alla vill tjäna pengar. Vi har moraliska ansvar ändå. Det blir heller inte mindre viktigt att ha moral bara för att du är gigantisk och tjänar jättemycket pengar.”

En jätteblunder av leksaksaffärerna eller vad tycker du?

Kommentera på Cafés Facebooksida!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-29 22:06