Annons

Viktiga Star Wars-karaktären saknas i leksaksbutikerna – nu är folk arga

Daisy Ridleys ”Rey” är en av huvudkaraktärerna i Star Wars: The force awakens, men trots det väljer leksaksaffärer att inte sälja dockor med henne. Folk är förbannade, såklart. – Den självpåtagna uppgiften att tjäna pengar är inte så helig att den ställer sig över allt annat, skriver Cafés Johan ”Mansbarnet” Holmström.

Markus Thunberg

rey

Ilskan över Star Wars-karaktären ”Reys” frånvaro från svenska leksaksbutiker har under dagen nästan tagit intergalaktiska proportioner. En pappa som Aftonbladet pratat tror att leksaksföretagen valt bort karaktären ”Rey” bara för att hon är kvinna.

Annons

– Hade det varit en manlig karaktär hade man haft dockan tillgänglig, säger pappan som försökt köpa dockan men misslyckats till Aftonbladet.

Pappan tar bland annat upp exemplet med ”Black widow” från ”Avengers” som sällan finns med i olika dockset med figurer från filmerna. ”Rey” saknas också i den Star Wars-version av Monopol som lanserades inför den nya filmen, skriver Aftonbladet.

Gilla Cafe.se på Facebook

1725-1

Bild från The Guardian. 

Händelsen har letat sig in på Cafés bloggar. Cafés Björn Werner förvånas inte alls över leksaksaffärernas beslut att inte sälja ”Rey”.

”Företags enda uppgift är att tjäna pengar. Alltså marknadsför företagen de produkter som de tjänar mest pengar på.  Uppenbarligen är det actiondockor av killar, till killar.”

Cafés Johan ”Mansbarnet” Holmström håller inte alls med.

”Varför, Björn, skulle företag inte ha något moraliskt ansvar inför världen bara för att de vill tjäna pengar? Är den självpåtagna uppgiften att tjäna pengar så helig att den ställer sig över allt annat? Nej, det är den inte. Jag vill tjäna pengar, du vill tjäna pengar, alla vill tjäna pengar. Vi har moraliska ansvar ändå. Det blir heller inte mindre viktigt att ha moral bara för att du är gigantisk och tjänar jättemycket pengar.”

 

En jätteblunder av leksaksaffärerna eller vad tycker du?

Kommentera på Cafés Facebooksida!

Annons

Dela (9)
Tweeta

Annons


Laddar