Hoppa till innehåll

Vinterns godaste drink? Så gör du Årengs romdrink med varm choklad

Drinken Lumumba Marengo och bartendern Emil Åreng.
Joakim Almén

Café utfärdar en grov varning för kraftig smaksensation.

I Emil Åreng och Cafés Youtube-serie Café Åreng blandar bartendern tillika Cafés dryckesredaktör vanligtvis drinkar på svenska råvaror. Men i en romspecial av Youtube-serien går Åreng ifrån sitt vanliga framgångsrecept (han är ursäktad, för den här gången) när han snurrar ihop en perfekt vinterdrink med rom, sockerlag, varm choklad och marängskum.

Ja, du hör – det finns en stor chans för smaksensation. Så här gör du Årengs romdrink Lumumba Marengos.

Recept för 1 drink, du behöver:

40 ml Don Papa Rom
10 ml Muscovadossockerlag
60 ml Varm choklad
Marängskum (lika delar sockerlag och äggvita i gräddsifon)

Gör så här:

Blanda rom, muscovadossockerlag och varm choklad i ett glas. Toppa med marängskum från gräddsifonen. Bränn på med brännare om du vill för att få lite feeling.

Foto: Youtube

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.