Hoppa till innehåll

Grattis fotbollsälskare: Nu finns äntligen alla VM-krönikor från 1978 och framåt på SVT Play

Tomas Brolin VM 1994
Jonas Fiskáare

Känner du redan abstinens över det bristande livesport-utbudet till följd av coronautbrottet? Nu kommer SVT med en glädjande nyhet som skänker lite ljus i sportmörkret.

Den gångna veckan var en mörk vecka för alla sportälskare. På löpande band har idrottsförbund efter idrottsförbund fattat beslut om att pausa, senarelägga eller till och med avbryta pågående säsong. I skrivande stund är majoriteten av alla fotbollsligor i Europa pausade, kvartsfinalerna Svenska cupen i fotboll är uppskjutna och slutspelet i ishockey är inställt. NBA och NHL ligger på is på obestämd tid och den Allsvenska starten för både herrar och damer ligger minst sagt i farozonen. Under dagen fattar Uefa beslut om sommarens Europamästerskap ska spelas eller skjutas upp till 2021. Mest lutar det nog åt det senare alternativet, av alla spekulationer från experter att döma. Med andra ord bjuder inte sportvärlden på särskilt många ljusglimtar för tillfället.

Därför är det extra glädjande att SVT igår släppte nyheten om att man nu publicerar alla VM-krönikor från fotbolls-VM mellan 1978 och 2018 i SVT Play. SVT Sports projektchef Max Bursell var inte sen med att dela denna nyhet:

Som svar tweetade Gusten Dahlin (fotbollsjournalist på Cmore och ena halvan av podduon Tutto Balutto) tillbaka:

Och enligt Max Bursell är det inte bara Gusten Dahlin som jublar efter denna nyhet. Till SVT säger han så här:

– Det är många som har hört av sig till oss och önskat att vi ska göra våra VM-krönikor tillgängliga i brist på annan fotboll. Vi är glada att kunna erbjuda publiken den här möjligheten att återuppleva klassiska ögonblick från fotbollshistorien.

Krönikorna går att på SVT Play nu.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.