Zack Snyders ”Star Wars” nobbades av Lucasfilm – nu tar Netflix över

Star Wars-poster och en bild på Zack Snyder framför ett Batmanmärke

Watchmen-regissören vill bygga ett eget, vuxnare rymduniversum inspirerat av ”Star Wars” och ”De sju samurajerna” med kommande filmen ”Rebel Moon”.

Robin Åberg | Foto: Getty  |  Publicerad 2021-07-08 18:18  |  Lästid: 2 minuter

När Zack Snyder är inblandad i en rulle vet man att det kommer att bjudas på riktigt snyggt förpackad action helt i hans egen stil. Efter succéerna med Zack Snyder’s Justice League och Army of the Dead på HBO respektive Netflix fortsätter regissören jobba inom streamingtjänsternas fålla.

Nästa projekt är ett stort, fett rymdepos åt Netflix som än så länge går under titeln Rebel Moon och ska, likt Star Wars, vara kraftigt inspirerat av Akira Kurosawas klassiker De sju samurajerna, rapporterar The Hollywood Reporter.

Om du tycker att titeln låter väldigt mycket som en Star Wars-film är inte det så konstigt. Storyn grundar sig nämligen í en idé till en Star Wars-film Snyder försökte sälja in till Lucasfilm för ungefär tio år sedan, men som rann ut i sanden i samband med Disneys köp av Lucasfilm 2012.

Rulla den gula introtexten: ”Balisarius army are threatening the people of the small colony of ... in the outer rims of the galaxy. A group of brave rebels have sent out a distress signal to nearby planets...”

Enligt Hollywood Reporter börjar historien med att en fridfull koloni i utkanten av galaxen hotas av en armé ledd av den tyranniska ledaren Balisarius. I ett desperat försök att rädda kolonin sickas en ung kvinna med ett mystiskt förflutet iväg för att samla ihop ett gäng kämpar från närliggande planeter för att hjälpa till att slå tillbaka mot inkräktarna – förhoppningsvis med lasersvärd i händerna.

“Det här grundar sig i min uppväxt som Akira Kurosawa och Star Wars-fan och i min kärlek till sci-fi och stora äventyr. Jag hoppas att det här blir en massiv franchise och ett universum som kan byggas ut”, säger Snyder till Hollywood Reporter.

Japansk poster för ”De sju samurajerna”.

Rebel Moon beskrivs som en mognare version av George Lucas universum och Snyder säger till Hollywood Reporter att han spenderat de senaste två-tre åren med att bygga upp filmens universum. Det arbetet har tydligen gått så bra att förhoppningen är att produktionen sätter igång i början av nästa år.

Med tanke på de senaste Star Wars-filmernas svajiga kvalité kan det här bli just den vitaminboost rymdäventyrsgenren behöver.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-07-08 18:33