Hoppa till innehåll

Zlatan Ibrahimovic: ”Nu kan jag knappt stänga neccessären”

Nu släpper Zlatan Ibrahimovic en hel groomingserie med hans egna favoriter. Cafés Daniel Lindström fick en intervju med stjärnan.

Det är tidigt på morgonen i Los Angeles när Zlatan Ibrahimovic ringer upp. Han sitter i bilen på väg till träningsanläggningen i Carson, en förort drygt 20 km söder om downtown, och han är på ett strålande humör.

– Solen skiner, kan man vara annat än glad? Klimatet här i Kalifornien är som alla vet fantastiskt och det påverkar människorna positivt.

Nu i juni, lagom till fotbolls-VM, lanseras groomingserien Zlatan Sport. Produkterna, nio till antalet, är tillverkade i Sverige och innehåller bland annat rengörande och återfuktande produkter för kropp och ansikte, två deodoranter, ett hårvax, ett läppbalsam och en sportig eau de toilette.

På Zlatans eget initiativ innehåller serien även en så kallad tattoo enhancer som är en ny typ av bodylotion.

Han förklarar:

– Den är utvecklad speciellt för att förbättra lystern i dina tatueringar. Jag har ju mycket tatueringar och vill att de ska synas bra. Efter några år bleknar de i färgen. Lejonet måste se levande ut, skrattar han.

Idén till Zlatan Sport föddes när Amazing Brands, som tagit fram Zlatans dofter, bad att få se bilder på fotbollsstjärnans necessär.

– Jag fotograferade innehållet i min necessär, den jag har med mig varje dag på träningar och resor. Sedan har vi jobbat fram den här serien som är ett komplett sortiment av produkter för killar som vill ta hand om sig. Det är rätt kul att se sina egna produkter i necessären nu, säger han.

Och fortsätter:

– Kalla det grooming, skönhet eller vad du vill. Men det handlar om att skapa den bästa versionen av dig själv. Du behöver inte följa min rutin men med mina produkter kan du lätt skapa din egen bästa rutin.

För att göra den dagliga rutinen komplett finns dessutom en sportig eau de toilette med noter av citrus, ingefära och pepparmint på en bas av träiga och marina toner. (Sedan tidigare har Zlatan Ibrahimovic släppt de fyra dofterna Zlatan, Supreme, Myth och Black Nomad.)

Hur ser dina egna groomingrutiner ut?

– Det är ganska enkelt, som för de flesta killar, jag duschar och tvättar ansiktet med en rengöring och sedan smörjer jag in mig med återfuktande kräm. Ibland använder jag läppbalsam.

Hur många gånger per dag duschar du?

– Jag duschar hela tiden, haha. Minst tre gånger i alla fall.

Har du själv haft några hudproblem, till exempel akne eller andra utslag?

– Nej, tack och lov. Men jag kan vara väldigt torr ibland, det beror ju på att man tränar och duschar så ofta.

När började du själv intressera dig för parfym och grooming?

– När jag spelade som junior hade man på sin höjd ett deostick och en parfym med sig till omklädningsrummet. I senioråldern, speciellt utomlands, blev det fler produkter i necessärerna. Nu går de knappt att stänga, haha!

Har det alltid varit accepterat med de här produkterna? Omklädningsrum kan ju vara en rätt grabbig miljö.

– Jo, det tycker jag. Det handlar ju i första hand om att ta hand om sin kropp. Ingen har några synpunkter på det.

Använder dina lagkamrater i LA Galaxy duschkrämen från Zlatan Sport?

– Oh ja, de är som gamar hela bunten, haha. Ska bara ha mer produkter hela tiden.

Hur märker man att människorna i Los Angeles är hälsomedvetna?

– De är ute och sportar överallt, hela tiden. Och det finns juicebarer och gym i varje kvarter. Och man äter mer medvetet.

Tränar du mycket på egen hand, utanför laget?

– Ja, det gör jag. Jag har alltid gillat att hålla på, jag kan inte sitta still. Så det blir extra pass på gymmet.

Har du prövat att surfa än?

– Nej, men jag har varit en hel del på stranden, det är ju härligt. Jag måste vara lite försiktig med andra aktiviteter på grund av skaderiskerna.

Café testar Zlatan Sport – här är våra favoriter

Hair & Body Wash

Två produkter i en vilket gör den perfekt för träningsväskan. Lämnar en skön känska på huden.

Face Moisturizer

När man tvättat sig i ansiktet behöver man som bekant återfukta huden. Den här krämen går snabbt in i huden och är bara lätt parfymerad. Funkar både dag och natt.

Lip Balm

I vårt klimat borde alla använda läppbalsam. Detta är räddningen för torra, nariga och spruckna läppar.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.