Hoppa till innehåll

Zlatan stänger INGA dörrar – ”värvas” av Sydkorea inför VM

Joel Linde

Zlatan Ibrahimovic kommer förmodligen aldrig bli världsmästare i fotboll, men han är i alla fall ohotad världsmästare i att öppna dörrar!

När Sverige smått mirakulöst kämpade sig genom den Italienska muren och vidare till VM upprepades – som oerhört väntat – frågan till Zlatan: ”Ska du inte med till VM ändå?”

Och till skillnad från innan Sverige var klart för turneringen öppnade Ibrahimovic för en landslagscomeback.

– Vi får se, vi får se. Det är en svår fråga, sa han till SportExpressen.

– Dörren är inte stängd för något.

Nej, den verkar faktiskt inte vara det.

Zlatan Ibrahimovic är sedan den ödesdigra matchen mot Anderlecht i Europa League för snart ett år sedan inte helt återställd och spelar inte för sitt Manchester United, men han har sannerligen hållit sig sysselsatt ändå.

Han har tränat…

https://instagram.com/p/BYyePL3gY0G/?hl=sv

Gjort en kortlivad comeback…

https://instagram.com/p/Bbpw1u-ADtC/?hl=sv

Köpt en häst…

https://instagram.com/p/BZ3FxvbgLl4/?hl=sv

Men framförallt har han sysslat med att öppna dörrar. Givetvis mot sitt eget klädmärke A-Z, men också mot den gamla partnern Vitamin Well. Han har öppnat dörren in till sitt eget Padel Zenter och blivit någon form av Ironman i  mobilspelet Zlatan Legends. Ja, och så har vi ju den självbetitlade parfymen samt partnern Volvo, så klart.

Faktum är att 61 av hans 100 senaste inlägg på Instagram har handlat om att öppna dörrar, och det är ju fantastiskt! Kul för Zlatan, kul för oss. Men, nu har kanske Zlatan ändå öppnat en dörr för mycket.

I dag, den 15 mars, nästan exakt tre månader innan Sveriges premiärmatch mot Sydkorea i VM, öppnade han nämligen dörren mot just Sydkorea. Se bara!

”Va, vadå Sydkorea?”, kanske du tänker. Jo, titta närmre…

Det är produkter från Samsung, Sydkoreas överlägset största företag. Zlatan har inlett ett flerårigt samarbete med teknikjätten under kampanjnamnet ”What’s next?”, och vi ställer oss givetvis samma fråga.

I VM i sommar möter Sverige Sydkorea, Tyskland och Mexiko, så vi undrar nu: Vad händer härnäst? Vilka dörrar tänker du öppna, Zlatan?

Sverige möter Sydkorea i VM den 18 juni, Tyskland den 23 juni och Mexiko den 27 juni.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.