Zlatan inför Europa League-debuten: ”Vill verkligen vinna turneringen”

Ikväll återvänder Zlatan till Holland för att spela mot sin forna klubbs största rivaler – Feyenoord är första hindret för Manchester United på väg mot en Europa League-titel.

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-09-15 16:40  |  Lästid: < 1 minut
zlatan-feyenoord

Zlatan har spelat Champions League men aldrig varit riktigt nära en titel i den största turneringen för klubblag. I och med hans flytt till Manchester United och den forna (jo) storklubbens kräftgång de sedan Sir Alex Ferguson tackade för sig blir det inget spel i den turneringen i år, men väl i Europa League.

Laget har landat i Rotterdam inför bortamatchen mot Feyenoord och uppladdningen inför kvällens match är igång. Och även om turneringen inte alls har samma status som Champions League är Zlatans inställning som vanligt att vinna. Så här säger han om Europa League.

– Det är något vi är en del av och verkligen vill vinna.

För Zlatan, som spenderade sina första år som proffs i rivaliserande klubben Ajax, är matchen därför lite speciell.

– För mig finns det bara en klubb när det kommer till Holland.

Inför derbyt mot Manchester City i helgen skickade Zlatan en riktigt syrlig present till målvakten Claudio Bravo i form av ett kit med träningskläder och på frågan om vem som står näst på tur att träna i hans egna sportkläder svarar han precis så Zlatanskt som Zlatan alltid gör.

– Hela världen.

Matchen sänds på kanal 9 på torsdagskvällen med start klockan 19:00.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-05-25 10:33