Annons
Annons

Zlatan på vintertur i Åre – här är snöskotern han väljer

När Zlatan Ibrahimovic tar en blixtsemester i svenska fjällen mellan träningar och Champions League-spel mot Chelsea – då kopplar han av med skoteråkning. Café frågade en expert vad PSG-proffset kör.

Markus Thunberg

I helgen publicerade Zlatan bilder ovanför Åresjön i de vackra jämtländska fjällen. Fotbollsstjärnan och en kompis i hjälm och glasögon njuter av solen och utsikten på varsin skoter.

Almost there…

A photo posted by IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) on

Annons

Man kan tänka sig att en av världens bäst betalda fotbollsspelare väljer ett lyxigt snömonster när han står där i skoterbutiken. Men icke!

– Zlatan har en bruksskoter som passar lika bra på leder som i djupsnö, säger Janne Flemström, teknisk chef på KGK Motor i Östersund som är återförsäljare för Arctic Cat.

Är det alltså inte ett snömonster Zlatan glider runt på?

– Han kör en Arctic Cat XF 8000 High Country på 800 kubik med 160 hästkrafter. Just 800 kubik är den vanligaste storleken, säger Janne.

En Svenssonskoter alltså?

– Nej, den är bra om man vill vara ute och bråka och stöka på fjället men skotern han valt är inget man gör bakåtvolter med. Den har dock all utrustning du kan tänka dig, den bästa stötdämpningen och de bästa bromsarna och allt sådant, säger Janne Flemström.

Är det i alla fall en ny skoter? 

– Zlatan kör förra årets modell. I år kostar den han har 153 000 kronor.

skoter

Zlatans snöskoter.

Trots ett pris på 150 000 tar den inte så många passagerare?

– Nej, det är en enmansskoter, inget man tar med frun på.

Men den är supersnabb i alla fall?

– Du kommer upp i 150 km/h på sjö. I djupsnö går det såklart inte så fort.

Är det ens så smart av Zlatan att vara ute och åka skoter, det är väl väldigt farligt?

– Nja, det är lika farligt som att gå över gatan och att köra skoter är som att lära sig cykla. De flesta som skadar sig på skoter är berusade och det är väl inget problem för honom!

Annons

Dela (85)
Tweeta

Annons


Laddar