Inget VM för Zlatan – förbundets uttalande ger definitivt(?) besked

Frågan som kallats en icke-fråga av landslagsspelare har ändå vevats dagligen de senaste veckorna. Men nu är det en icke-fråga. Igen.

Olle Arnell  |  Publicerad 2018-04-26 14:42  |  Lästid: 2 minuter

Turerna har varit, minst sagt, många angående Zlatans vara eller icke vara i landslaget som spelar VM-slutspel i Ryssland i sommar.

Zlatan tackade för sig inför VM-kvalet, men när Janne Anderssons landslag – mot alla odds – lyckades ta sig vidare från den svåra gruppen med Frankrike och Holland och via playoff slog ut Italien blossade frågan om en landslagscomeback för Zlatan upp redan på presskonferensen efter. Den första frågan från den italienska delen av pressen var just om Zlatan kommer att spela VM.

Allt sedan dess har diskussionerna gått varma, inte minst efter Zlatans lyckade debut i MLS där han numera spelar, även om Mikael Lustig har kallat det en icke-fråga så länge Zlatan inte ändrar sitt beslut om att tacka nej till landslagsspel.

Men idag kom ett klart besked på Svenska Fotbollsförbundets hemsida.

– Jag pratade med Zlatan i tisdags. Han meddelade att han inte ändrat sig angående landslagsspel – det är nej som gäller, säger landslagschefen Lars Richt.

Café pratade med Janne Andersson häromdagen och då sa han så här.

– Hela grejen med Zlatan … alltså, ingen tror mig, men jag har inte funderat och spekulerat kring vad som skulle hända om han ringde och sa att han ville vara med. Så länge han var skadad så var det inte aktuellt ändå, så jag har inte lagt energi på det, svarade Janne då.

Men om han nu är frisk och motiverad?

– Då får jag ta det om han ringer mig. Jag spekulerar inte. På riktigt.

Café har även nyligen pratat med landslagets största stjärna Emil Forsberg.

Om Zlatan är frisk och i matchform, ska han spela VM?

– Det är helt rätt att ställa frågan, jag menar en frisk och kry Zlatan tillför alla lag någonting, det vet vi sedan innan. Det tror jag alla sagt och så kommer det alltid att vara. Sen är det upp till honom och Janne som är förbundskapten att ta det beslutet, det blir mellan dem i så fall, svarade Emil.

Och nu är frågan alltså en icke-fråga. Igen.

Och Janne lär inte ringa Zlatan och ge honom chansen till den här dissen på riktigt.

Chillaxing with Samsung Gear S3

Posted by Zlatan Ibrahimović on Tuesday, April 24, 2018

Mer om Zlatan:

10 starkaste Zlatan-citaten sedan han kom till USA

Kimmel till Zlatan: "Lion är upptaget av Snoop Dogg, du borde kallas Swedish Fish"

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 03:28