Giftiga dobbar

Nike Hypervenom – så heter Zlatan Ibrahimovics nya fotbollssko. En limegrön sko som gjorde Champions League-mål mot Benfica i veckan. Vi ställde några frågor till Nike Footballs designchef Denis Dekovic, som har utvecklat skon. Vad tänkte ni särskilt på när ni designade Hypervenom för Zlatan? – För Zlatan handlar allt om kvickhet och smidighet. Hans kampsportsbakgrund är […]

Publicerad 2013-10-04 11:28 | Uppdaterad 2014-03-26 15:02  | Lästid: 2 minuter | Johan Hurtig

Nike Hypervenom – så heter Zlatan Ibrahimovics nya fotbollssko. En limegrön sko som gjorde Champions League-mål mot Benfica i veckan. Vi ställde några frågor till Nike Footballs designchef Denis Dekovic, som har utvecklat skon.

Vad tänkte ni särskilt på när ni designade Hypervenom för Zlatan?
– För Zlatan handlar allt om kvickhet och smidighet. Hans kampsportsbakgrund är en så viktig faktor när det kommer till hans förmåga att kontrollera bollen, skjuta och göra saker som ingen annan kan. Om vi kunde utveckla den kapaciteten kan vad som helst hända.

Vilka fördelar får man av att spela i just denna sko?
– Vi fokuserade på att få allt i skon att öka spelarens smidighet med bollen. De tre grundpelarna när det gäller skodesign är passformen, känslan och greppet och med denna sko är de två första helt otroliga tack vare mesh-överdelen. Den delade tåplattan gör också att du optimerar ditt första steg, du blir lite snabbare iväg.

Vad kommer namnet ifrån?
– Det är en sko för världens ”deadliest strikers”, så det var det inte precis svårt att hitta ett namn. Låter för bra för att vara sant, men så gick det till.

Vilken spelartyp har mest att vinna på att använda den här modellen?
– Kollar du på den allra högsta nivån ser du att en hel del av världens bästa anfallare använder den. Zlatan, Neymar, Rooney, Sturridge, Welbeck. Alla gör väldigt mycket mål den här säsongen, särskilt Neymar i Confederations Cup! Det är målskyttar som vi har designat för, och resultaten är rätt uppenbara.

Slutligen, kommer de med någon sorts mål-garanti?
– Haha, fråga mig igen när säsongen är över!

Johan Hurtig

Nike Hypervenom i färgen flash lime. Pris från 1 800 kronor.

Titta inte nu Zlatan, men du har en gigantisk jäkla orm bakom dig.

Dela på Facebook
Tweeta