Kocken Anthony Bourdain blev världskändis med sin självbiografiska bok Kitchen Confidential som kom ut 2000. Nu äger och driver han Les Halles i New York och är aktuell med kokboken Anthony Bourdains franska kök. För Cafés Oskar Hammarkrantz berättar han om sina fyra New York-favoriter, som du inte får missa nästa gång du besöker stan:
BÄSTA SUSHIN Masa, 10 Columbus Circle – Världens absolut bästa sushi. De har ingen meny, utan herr Masa kollar in dig och vad du är för typ. Och sedan ger han dig de sushis han tycker passar. Tyvärr extremt dyrt. |
|
BÄSTA DELIN 2nd Avenue Deli, 156 2nd Ave – Ska du käka en riktigt klassisk bagel med pastrami är det hit du ska gå. Slitet men charmigt. |
|
BÄSTA BURGAREN Corner bistro, 31 W 4th Street – Inte bara burgarna håller världsklass. De har förmodligen också USA:s allra bästa jukebox med en massa skön gammal punk och soul. |
|
BÄSTA PIZZAN Lombardis, 32 Spring Street – New Yorks första pizzeria, som fortfarande håller stilen. |