10 heta teknikprylar du kan köpa redan i vår

Mats Rydström  |  Publicerad 2015-03-06 09:12  |  Lästid: 4 minuter

Nio mobilnyheter från den gångna veckans stora mobilmässa i Barcelona – som du kan köpa innan sommaren! Och en som du får vänta lite på men kan låsa upp genom att bara titta på den.

* * *

1. Microsoft Lumia 640 XL

Microsoft-Lumia-640XL

Efter att Nokia-varumärket skrotas heter Lumia-telefonerna med Windows numera Microsoft. De två senaste modellerna ser ut att bli riktigt prisvärda, och är förberedda för nya Windows 10-systemet som kommer senare i år. XL-modellen har visserligen inte alls lika kraftfull teknik som dyrare nyheterna från Samsung, HTC och LG men ändå en 5,7 tum stor HD-skärm och 13 megapixlars kamera. Släpps i slutet av april i cyan, orange, svart eller vitt.
Pris: 2 400 kr

* * *

2. LG Spirit 4G LTE

LG_Spirit_4G_LTE

Från LG kommer också ett par billigare telefoner under våren i tre skärmstorlekar. Spirit har en lite böjd skärm på 4,7 tum, inspirerad av lyxmodellen G Flex 2, och släpps redan i mars. De här mellanmobilerna är en synnerligen intressant produktklass då de är ungefär lika vassa som toppmodellerna var för bara något år sedan, och till en tredjedel av priset.
Pris: 2 000 kr.

* * *

3. SanDisk Ultra 200 GB

SanDisk_Ultra_microSDXC_200GB

Minneskorten kan nu lagra hela 200 gigabyte, upp från tidigare rekordet 128 gigabyte. Släpps någon gång under andra kvartalet i år för saftiga 400 dollar. Vilka mobiler och surfplattor som kommer att kunna använda kortet får vi återkomma till. Mobiltillverkarna anger oftast att de bara klarar av att läsa upp till 128 gigabyte, men det har just inte funnits större kort.

* * *

4. Sony Xperia M4 Aqua

Sony_Xperia_M4_aqua

Det blev ingen ny Xperia Z4-telefon på Mobile World Congress, men väl en ny lur i mellanprisklassen, med samma vattentäta teknik som hos Sonys dyrare telefoner. Batteritiden ska uppgå till två dagar och med ”stamina”-läget i Android ännu bättre. Kommer till Sverige under maj månad i färgerna svart, vit och korall.
Pris: 2 700 kr

* * *

5. Harman Kardon One

Harman-Kardon-One

Förutom nya HTC One M9-telefonen lanserades en högtalare tillsammans med Harman Kardon. Batteriet räcker upp till fem timmar och den trådlösa uppkopplingen är förenklad så att man bara behöver svepa med tre fingrar på skärmen för att ansluta. Släpps i slutet av mars.
Pris: 1 500 kr

* * *

6. Huawei MediaPad X2

huawei_mediapad_x2_2

Kinesiska giganten Huawei släpper en ny phablet med sjutumsskärm, 4G-uppkoppling och åttkärnig processor av senaste snitt. Upplösningen är bara vanlig HD, men skärmen ska ha extra vid betraktningsvinkel för att vara brukbar under alla jobbiga förhållanden. Pris och släppdatum är ännu inte klart.

* * *

7. LG Watch Urbane

LG-Watch-Urbane

Digitalt-bloggen testade LG G Watch R i höstas, och den var inte direkt klockren eftersom de smarta klockorna med Android-systemet ännu inte pratar svenska, och en stor del av vitsen med dem försvinner. Nya LG Watch Urbane ser åtminstone rätt många snäpp lyxigare ut med rostfritt stål och ett svart läderarmband (som kan bytas ut då måttet är standard). Släpps i april.
Pris: 3 500 kr

* * *

8. Lenovo TAB A10-70

Lenovo_TAB-2_A10-70

Ny Android-surfplatta som mest utmärker sig med sitt låga pris på 200 dollar. Den har tiotumsskärm, en vikt på halvkilot och är knappt nio millimeter tunn. Kommer finnas i vitt eller blått när i april, men exakt svenskt pris eller lanseringsdatum är inte klart.

* * *

9. JBL Reflect Response

JBL-Reflect

Ett par rörelsestyrda in-ear-hörlurar, vilket kan vara extra praktiskt under tränings- och löppass eftersom du kan ta samtal eller byta låt genom att vifta med handen. De är extra svettsäkra och kommer att finnas i fyra färger – svart, rött, blått och grönt – när de släpps i Sverige i sommar.
Pris: 1 500 kr

* * *

10. ZTE Grand S3

ZTE_Grand_S3

En annan stor kinesisk mobiltillverkare, som hittills släppt hyfsat osexiga lurar, men med nya ZTE Grand S3 har en speciell teknik. Med selfie-kameran läser den av dina ögon så att du alltså kan låsa upp telefonen bara genom att titta på den! 5,5-tumsskärm med HD och i övrigt fina specifikationer, men inget svenskt releasedatum ännu.

Mats Rydström

* * *

Läs också!

46 bilder: Kolla in drömhuset från tv-serien Californication

Pimp my ride var fejk – tv-skärmarna funkade inte ens

Kanye West dissar dyra plagg – ”I Stockholm reagerar folk när en tröja kostar 3000 dollar”

17 köksvaror som bevisar att du är en riktig hipster

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 12:43