10 gånger Netflix-serien Bojack Horseman varit väldigt rolig

Bojack Horseman i Netflix-serien Bojack Horseman.

Netflix-komedin Bojack Horsemans sista säsong är här. Vi kommer sakna serien om den trasslige hästsuputen Bojack och hans entourage.

Lukas Nordén  |  Publicerad 2020-02-04 12:16  |  Lästid: 2 minuter

Nyligen återvände allas depraverade favorithäst Bojack Horseman till tv-rutan för en sista gång, då de åtta sista avsnitten av säsong 6 släpptes på Netflix. Förutom ett grovt alkoholmissbruk tampas den, i serien, förre detta stjärnan av den populära 90-talssitcomen Horsin’ Around med ett större problem: Hur ska han må bra?

Den tecknade komediserien behandlar ämnet psykisk ohälsa och har i kombination med ett smart manus och träffsäkra karaktärer blivit en succé på Netflix.

För att knyta ihop Bojack-säcken listar Café 10 gånger serien Bojack Horseman satt huvudet på spiken och varit, ja, väldigt roligt.

1. ”Bojack, är du full?”

I säsong ett introduceras Bojacks destruktiva alkoholvanor på ett, ska vi säga, tydligt vis.

2. Allting är samhällets fel

Är vi bara en produkt av samhället? Behöver man ens ta ansvar för sitt agerande om allt är samhällets fel? Inte enligt Bojack i alla fall.

3. Bojacks bråk med Navy Seal McBeal

Bojack köper med sig ett muffinspaket hem, trots att han egentligen inte ville ha dem. Allt för att sälen Navy Seal McBeal påstod att han hade ”paxat” dem genom att gömma muffinspaketet i grönsaksavdelningen, vilket Bojack tyckte var det dummaste han hört. När han sedan kommer hem och slår på TV:n är nyheten ett faktum.

4. Sexroboten Henry Fondle tar över ”What time is it right now”

Bojacks ständiga följeslagare Todd (Aaron Paul) skapar en sexrobot när han inte vill ligga med sin flickvän Emily. Sexroboten Henry Fondle blir snabbt chef för företaget ”What time is it right now” när VD:n misstar hans inövade sexfraser för en riktig konversation och därmed blir övertalad till att lämna sin position.

5. Projektet ”Trygg plats för kvinnor”

Mr Peanutbutter, Todd och Emily startar tillsammans taxiföretaget ”Cabracadabra”, med målet att skapa en trygg plats för kvinnor genom att enbart anlita kvinnliga taxichaufförer. Frågan är om deras projekt inte har motsatt effekt.

6. Kycklingen Becka lurar Meow Meow Fuzzyface

Polisen Meow Meow Fuzzyface svänger förbi Mr. Peanutbutters hus för att leta efter en kyckling på rymmen. Kycklingen Becca lyckas lura polisen – utan att väcka några som helst misstankar.

7. Introduktionen av Vincent Adultman

Princess Carolyn träffar Vincent Adultman en kväll och blir snabbt förälskad. Bojack är dock den enda som kan se att Vincent egentligen inte är vuxen, utan tre barn som står på varandras axlar.

8. Poliserna minns inte Margot Martindales namn

Margot Martindale, Todd och Allen bryter sig in i ett konstmuseum för att distrahera poliserna för kvällen. Poliserna känner igen Margot från en film, men de kan inte minnas hennes namn, vilket är det värsta hon vet.

9. Ja, jag är Dr. Hu

Who? Hu! När Sarah Lynn och hennes läkare åker hem till Bojack för att ta droger uppstår en komisk scen då hennes läkare ”Doctor Hu” inte förstår Bojacks referens till den kända tidsresenären ”Doctor Who”.

10. ”Jag sa aldrig att jag inte vill ha barn”

Bojack har aldrig sagt till Princess Carolyn att han inte vill ha ett barn med henne, i alla fall inte med ord.

Den sjätte och sista säsongen av ”Bojack Horseman” finns att streama på Netflix nu.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-02-04 22:41