Hoppa till innehåll

10 märkliga myter om alkohol – Emil Åreng reder typ ut

Nu har jag tagit reda på några sanningar som är helt vansinniga angående alkohol men också helt sanna. Allt med alkohol är ju mer eller mindre vansinne men varför man skålar som man gör hade jag ingen aning om, men mycket av det här gör att jag förstår att jag valt helt rätt yrke, eller … Continued

Nu har jag tagit reda på några sanningar som är helt vansinniga angående alkohol men också helt sanna. Allt med alkohol är ju mer eller mindre vansinne men varför man skålar som man gör hade jag ingen aning om, men mycket av det här gör att jag förstår att jag valt helt rätt yrke, eller helt fel. Håll till godo när jag gör en sosse-version av kioskvältaren Dassboken från 1993.

1. Man kan tydligen överleva på enbart alkohol i 3 månader

Äntligen fick jag en anledning att ansöka till Expedition Robinson.

Personlig ägodel: En pall Absolut Vodka

2. Folk med blå ögon har högre toleransnivå

Den här tror jag inte riktigt på eftersom varenda dåre jag känner med blå ögon har en fruktansvärd låg toleransnivå, det är också dem jag går ut med mest så man slipper ta sjutton sms-lån under kvällen för att supa dem under bordet. Folk med gröna ögon däremot drar jag mig undan för av ekonomiska skäl.

3. Light-läsk gör att du bli full fortare för kroppen tror att vanlig läsk är mat och absorberar det långsammare

Jag ser dock inte det negativa i att vissa människor slutar dricka light-produkter så de inte är helt borta när vakten slänger ut dem, för att de dricker just light-produkter.

4. Varför klinkar man ihop glasen när man skålar? För att förr i tiden så förgiftades folk till höger och vänster, och för att vara säker så drämde man glasen så jävla hårt de gick så att vätskorna hamnade i varandras glas som man inte dog

Detta skulle vara helt omöjligt i dagens barer för ni kan ju tänka er själva när er Pripps Blå plötsligt får en smak av någon jävla chili-choklad från Pirri Pirri-Ön bara för att din dumma polare skulle testa något nytt.

5. Vilket land dricker mest sprit?

Här finns det ju faktiskt väldigt många länder som har en fruktansvärt bra potential men herre på täppan utan tvekan är Nordkorea. Inte ett dugg förvånande, varenda människa jag träffat från Kim Jong Unss sköna grannland har varit fantastiska människor.

6. År 1355 började två studenter bråka med krögaren angående hur bra kvalitet det var på deras öl, detta resulterade i ett 2-dagars upplopp där 63 studenter och 30 ortsbor dog

För att uppnå den här typen av vansinne nuförtiden så måste ju antingen en drönare eller terrorist vara bakom det. Allt var inte bättre förr och stubinen var betydligt kortare…

7. Det tar sex minuter för hjärnan att börja reagera på alkohol

Jag har ingen aning om det här stämmer eller inte men mina ögon reagerar på under 3,5 sekunder när jag ser en flaska sprit.

8. Cenosillicaphobia är rädslan för ett tomt glas

Garanterat den fobi som är vanligast hos män och kvinnor mellan 25-50 en fredag klockan 17.30.

9. Att spraya dina kläder med vodka gör att dålig lukt försvinner

Om du däremot sprayar dina kläder med sockerlag så kommer du bli en levande papier-maché installation.

10. Innan 2011 ansåg Ryssland att allt under 10 % i alkohol är mat och inte en berusningsdryck

I Sverige är allt under 10 % inte en frukost på Arlanda under juli månad.

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Email: emil@facitbar.se

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.