10 roliga reaktioner på ”terrorattacken” i Sverige – Carl Bildt: ”Vad har han rökt?”

I helgen påstod Donald Trump att Sverige hade varit med om någon slags attack under fredagen. Något som uppenbarligen inte stämde. På internet vällde roliga memes och tweets fram efter uttalandet. Här är våra favoriter.

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2017-02-20 13:17  |  Lästid: 2 minuter

”Ni ser vad som hände i går kväll i Sverige? I Sverige! Vem hade kunnat ana detta? Där tog man in många personer och där har man problem som man aldrig tidigare skådat.”

Så sa Donald Trump under sitt tal i Florida i lördags. Svenskarna stannade upp, tittade storögt på varandra, scannade nyhetssajterna, kliade sina huvuden och ställde sig frågan: ”Vad pratar han om?”

Det visade sig i efterhand att Donald Trump hade sett ett inslag från den konservativa tv-kanalen Fox News där filmskaparen Ami Horovitz, som har besökt Sverige för ett reportage, målade upp en bild av ett Sverige i förfall på grund av invandringen. I inslaget förekommer flera oegentligheter, bland annat att 160 000 asylsökande kom till Sverige 2016, medan den verkliga siffran var 28 939 personer, enligt Aftonbladet.

Hur som helst. Reaktionerna lät inte vänta på sig, och snart kryllade det av roliga memes och tweets om det inkorrekta påståendet. Håll tillgodo!

1. Carl Bildt: Vad har han rökt?


2. Trump skickar flygande grisar


3. Massakern i Sverige


4. Trump stöttar schweizarna


5. ”Och sedan sa han…”

6. ”Det var ben överallt”


7. ”Vi är alla Sverige”


8. Saker som hände men Trump inte nämnde

9. Bilder från kaoset


10. Glöm aldrig det som inträffade


Men det är ju inte direkt första gången som Trump far med osanning. Förra veckan blev han totalt ägd av en journalist som synade hans lögner under en presskonferens. Du kan läsa artikeln här.

Se även:

Perfekta svaret på Trumps Sverige-kommentar: ”America first – Sweden second”

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-31 16:54