Hoppa till innehåll

10 saker singelkillar gör för att få det mysigt där hemma

Jonas Strandberg

Bara för att man är kille och bor själv betyder det inte att man aldrig gör det trevligt där hemma. Här är tio exempel på när singelmän anstränger sig lite extra.

1. Tänder levande ljus

Singelkillen har förstått att det är trevligt med levande ljus, så han har köpt en stor påse med kanske 100 värmeljus. När det känns lite motigt så går han till den där påsen, ställer ett ljus på en tallrik på bordet och tänder det. Och då känns det alltid mycket bättre.

2. Tar ett bad

Har singelkillen den turen att det finns ett badkar i lägenheten tar han förstås gärna ett dopp där med jämna mellanrum. Badskum ser man inte röken av, men sånt tjafs behövs inte för att man ska kunna njuta av livet i sitt badkar.

3. Lagar ett mål mat

När man tittar in i singelkillens kylskåp så kan man oftast välja mellan senap, eller ingenting alls. Att laga mat till bara sig själv är så extremt sällsynt för singelkillen, så när han väl gör det känner han sig nästan oproportionerligt stolt. Ofta blir det någon rätt han tror sig ha hittat på själv, som kassler med ananas. Varför han skulle vilja ta cred för den rätten är höljt i dunkel.

4. Brygger en ny kanna kaffe

Singelkillen har ofta för vana att brygga en ganska stor kanna kaffe, så att det inte ska bli sånt spring fram och tillbaka mellan kaffebryggaren och soffan. Allt kaffe hinner han inte dricka upp innan det börjar bli kallt. Så en eller två dagar handlar det mest om att värma det nedkylda kaffet i mikrovågsugnen, vilket kanske inte skriker livsglädje. Så när en ny kanna bryggs är det lite att starta om på ny kula. Allt är möjligt, i princip.

5. Torkar av ljudlimpan

Den där avlånga högtalaren han har placerad under tv:n för att skapa en illusion av surroundljud är en dammsamlare av guds nåde. Oftast är det dock ingenting man ser från soffan, så det känns inte som en prioritet att torka av den. Men någon gång i halvåret tar han tag i själv och torkar av den med en fuktig trasa. Och då känns det mycket bättre. På tal om fuktiga trasor…

6. Köper en ny disktrasa

Detta sker obehagligt sällan för singelmannen. Han hörde på Youtube någon gång att det funkar lika bra att bara koka sin befintliga disktrasa i vatten några minuter, så det har han gjort tre-fyra gånger under två års tid. Den känns trots det ganska äcklig, så när han kommer hem med en helt ny trasa från affären känner han ”så här borde livet alltid vara”.

7. Dammsuger datorns tangentbord

Speciellt mysigt är det väl kanske inte med den där lilla för ändamålet specifika dammsugaren som singelkillen med van hand låter svepa över tangenterna. Och nej, själva processen är inte så kul, men sen när datorn är helt ren då känns det underbart.

8. Sorterar bort sladdarna

Bakom varje singelkilles tv-bänk finns givetvis en hel ormgrop av sladdar. Inklusive två eller tre som inte är kopplade till något alls för tillfället. Dessa tycker singelkillen hemskt mycket om att identifiera och lägga i skokartongen han lite skämtsamt kallar ”sladdlådan”, tillsammans med ett tjugotal andra märkliga sladdar som han aldrig någonsin kommer använda igen.

9. Köper en ny spännande doftgrej till toaletten

Kanske en sådan där rolig blå som han alltid funderat på vad den luktar. Blått, visar det sig.

10. Byter toalettrulle

Det kanske inte låter så mysigt, men känslan av att ha en nästan helt opåbörjad toalettrulle i hållaren tycker singelkillen känns väldigt trevligt. Som sämst mår han när rullen nästan är helt slut och han tvingas använda de sista rutorna. Som bäst mår han när han river loss den första från en helt ny rulle.

LÄS OCKSÅ: 10 livsmedel som bara singelmän köper

LÄS OCKSÅ: 10 grejer du hittar i en killes första lägenhet

Credits
Foto: Getty Images:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.