Annons
Annons

12 bombsäkra knep som gör dig mer omtyckt

De flesta vill bli mer omtyckt av någon eller några i sin närheten. Oavsett om det handlar om att imponera på chefen, glänsa inför polarna eller få alla på hemmafesten att skratta åt dina skämt så kan alla ha nytta av dessa enkla och smarta tips.

Tobias Skagerström

ny

Använd LAGOM mycket parfym

Människor tycker om personer som luktar gott – men du får inte dofta för mycket. När du sätter på dig parfym räcker det med två sprut. Du vill att folk ska tycka om dig – inte din parfym.

Annons

 

Skippa solglasögonen

Ha inte på dig solglasögon inomhus. Det kan upplevas som en barriär mellan dig och andra personer som gör dig mindre omtyckt. Så spara solglasögonen till när du verkligen behöver de.

 

Skaffa en hund

Forskning har visat att en hund gör dig mer omtyckt bara genom att vara nära dig. Du kan uppfattas som gladare och mer avslappnad om du har din bästa vän med dig. Dessutom är det ett enkelt sätt att börja prata med nya människor.

Men tänk på att detta bara gäller om din hund är väluppfostrad – ingen gillar någon som tar med sig en fyrbent krabat som kissar överallt och skäller på alla.

 

Lyft upp fötterna

Att låta sig bakåt, ta upp fötterna på skrivbordet och knyta ihop händerna bakom huvudet är en väldigt skön ställning. Den ska dessutom ge dig ny energi och självförtroende enligt en studie från universiteten Columbia och Harvard.

Bara att sitta i två minuter i den avslappnade positionen ska ändra höja testosteronnivån medan stresshormonet kortisol minskar. Det här kallas för ”power posing”, men du ska inte göra den tillsammans med någon annan person eftersom det då kan uppfattas som dominerande.

Ta hand om dina naglar

Förutom att borsta tänderna och ta hand om ditt skägg är det även viktigt att sköta om dina naglar. Det är ett område som många missar eller helt enkelt inte orkar bry sig om. Här finns en möjlighet att visa att du tar hand om dig själv och din hygien.

Korsa inte armarna

Du kanske inte vet var du ska göra av dina armar eller så är det kallt och därför korsar du armarna. Gör inte det eftersom du då kan uppfattas som kylig och avståndstagande.

Istället ska du ha dina händer öppna – till exempel längs med sidorna med handflatorna mot den andra personen – för att visa att du lyssnar.

 

Nicka mot främlingar på gatan

Ta ögonkontakt med folk som passerar dig på gatan och andra ställen. Att någon uppmärksammar en får personer att känna sig uppskattade och du kommer att sticka ut från alla som stirrar på sina mobiler.

 

Le mer än du tror

Det är nog ingen stor nyhet att ett leende gör så att du uppfattas som trevligare, men The Journal of Cross-Cultural Psychology kom fram till att smilande personer även ses som smartare.

Det är dock viktigt att ditt leende är genuint så det hjälper inte om du står och småflinar fast du inte menar det.

 

Respektera andras utrymme

Lämna ett hälsosamt svängrum mellan dig och dina kamrater – om du kommer för nära kan du upplevas som hotfull. En enkel regel kan vara att du det närmaste du bör komma någon annan är ungefär längden mellan din armbåge och fingertopparna.

 

Härma andra

Forskare har visat att människor gillar andra personer som tar efter deras ställningar, rörelser och manér. Därför kan du till exempel lära dig om din chef brukar luta huvudet åt sidan, men härma inte andra allt för uppenbart för det är inte lika trevligt.

 

Vet när du ska vara tyst

Bara för att någon annan berättar en väldigt rolig och spännande historia behöver inte du försöka klå det genom att säga något ännu coolare och tuffare. Ingen gillar en person som alltid ska vara bäst och försök istället ställa bra frågor eller kommentarer.

 

Var en man

Enligt en studie från universitetet i Alabama ses män som trovärdiga bara för att de är just det. Forskarna lät människor rangordna människor som vittnat i en domstol på en skala 1-10 i bland annat kategorierna pålitlighet, trovärdighet, förtroende och kunskap.

Resultaten blev att mäns trovärdighet hamnade på 7,43 medan kvinnors var 6,70. Forskarna tror att det här har att göra med att män historiskt haft mer makt och status.

 

Källa: Men’s Health.

Foto: All Over Press.

Annons

Dela (25)
Tweeta

Annons


Laddar