Skip to content

10 godaste julölen 2016 – dryckesredaktören väljer

Andreas Grube

Cafés dryckesredaktör Andreas Grube har testat sig igenom årets alla julöl – här är de tio bästa!

Café har redan listat de godaste ölen att dricka till julmaten, nu är det också dags för vår eminente dryckesredaktör att lista sina personliga favoriter från årets utbud. Tio klockrena val. 

hibernation_ale
1. Hibernation Ale
(nr 11332, 31,60 kr)
Stor och stöddig med bra djup och mörka toner av rostad malt och julnyanser som russin, nejlika och choklad. Bra sippöl.

nils_oscar_kalasjulol
2. Nils Oscar Kalasjulöl
(nr 11300, 19,90 kr)
Lätt och fräsch öl som kombinerar stadig maltbotten med torkade aprikoser och knäck. Fungerar lika bra som törstsläckare på egen hand som till mat.

malmgard_imperial_winter_warmer
3. Malmgård Imperial Winter Warmer
(nr 11226, 44,90 kr)
Engelsk öltyp, här producerad i Finland. Ett riktigt muskelberg med 10,2 procent alkohol som ändå levererar balans och finess. Mycket kaffe, choklad och torkad frukt i smaken.

pere_noel
4. Père Noël
(nr 11662, 24,70 kr)
Ofiltrerad och mjuk belgare med fin citrusfräschör och lite krämiga kolasmaker. Oförarglig öl som är bra till det mesta i matväg.

goteborgs_winter_ale
5. Göteborgs Winter Ale
(nr 11309, 23,90 kr)
Schysst julkryddig allroundale – kanel, pomerans, sirapsbröd – med bra beska och en lätt sötma på toppen. Bästa kompisen till det köttiga på julbordet.

charlis_snofall
6. Charlis Snöfall
(nr 11269, 24,70 kr)
Kristianstadsbrygd mörkrostad ale med smaker av kaffe, pomerans, kardemumma och sötaktig vanilj. Riktigt kul nykomling!

lagunitas_holiday_ale
7. Lagunitas Holiday Ale
(nr 11312, 25,90 kr)
En lätt gapig strong ale med grym beska, uppbalanserad av grapefrukt, ingefära och lite honung. En klassiker som sällan gör en besviken.

grebbestad_julol
8. Grebbestad Julöl
(nr 11371, 22,90 kr)
Enkel, rättfram och okomplicerad mörk lager, som ändå sticker ut från sin kategori tack vare lysande balans och fin finess. Helt perfekt till knäckebrödsmackan med skinka och senap.

st_peters_winter_ale
9. St Peter’s Winter Ale
(nr 11331, 31,50 kr)
Djup och mörk med mycket kaffe och kakaostinn choklad, men också småsöta nyanser av sirapslimpa, torkad frukt och honung. Gör sig snyggt till sötsaker som choklad, nötter och torkad frukt.


Och här en alkoholfria höjdare:


mikkeller_drinkin_the_snow
10. Mikkeller Drink’in The Snow
(nr 1967, 16,90 kr)
Mikkeller har svart bälte i alkoholfri öl som fortfarande smakar massor, vilket det här är ett lysande exempel på. Här finns både apelsin, honung och knäck i snygg balans.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.