Johan Jureskog öppnar hamburgerrestaurang i Stockholm

Efter framgångsrika samarbeten med McDonald's och TV-programmet "Världens bästa hamburgare" slår nu krögaren Johan Jureskog upp dörrarna till sin egen snabbmatsrestaurang.

Rose-Marie Söderlund | Foto: Joel Wåreus  |  Publicerad 2018-03-27 13:28  |  Lästid: 2 minuter

Efter en smygöppning i helgen har Johan Jureskogs nya burgarhak, Jureskogs, nu öppnat för allmänheten. Restaurangen är den första i en planerad kedja med 60 ställen i Sverige inom tio år. Menyn består av sju olika gourmetburgare med tillbehör, varav två är vegetariska.

Under helgens smygöppning blev hamburgaren High Five den mest sålda. Det är en dubbelburgare med tryffelaioli, talgkaramelliserad lök, rostad lök, svensk ekocheddar, kittosten Svarta Sara samt saltgurka för 139 kronor.

Hamburgaren High Five på Jureskogs.

Burgaren High Five.

– Att öppna Jureskogs är en dröm som går i uppfyllelse. Genom Jureskogs vill jag gå ett steg längre och skapa en snabbmatskedja för gourmetburgare med hållbara råvaror av högsta klass till hela svenska folket, säger Johan Jureskog i ett pressmeddelande.

Johan Jureskog öppnar egen hamburgerrestaurang.

Johan Jureskog öppnar egen hamburgerrestaurang.

Kvalitet och hållbarhet är två viktiga ledord för Jureskog. Restaurangen är den första som enbart serverar färskt nötkött från svenska mjölkkor och på menyn finns även ekologiska kycklingvingar, egen ekocheddar samt danska osten Svarta Sara. De ekologiska hamburgerbröde görs av Jureskogs Bageri tillsammans med Bakery & Spice.

Johans bror Ludvig, som tidigare var källarmästare på Operakällaren, har fyllt baren med goda viner och tillsammans med Brooklyn Brewery har Jureskogs tagit fram ett eget öl.

Jureskogs ligger på Jakobsbergsgatan 21 i Stockholm.

Jureskogs ligger på Jakobsbergsgatan 21 i Stockholm.

Stek köttet som Jureskog – här visar han för Café hur proffsen gör!

Jureskogs ligger på Jakobsbergsgatan 21 i Stockholm.

Läs även: Johan Jureskogs 5 geniala knep för att laga den perfekta burgaren

[newsletter]

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Dela på Facebook
Tweeta