3 flashiga flaskor som sätter guldkant på barskåpet

Fina spritflaskor och en frilagd Emil Åreng

Cafés dryckesredaktör Emil Åreng väljer tre pavor i olika prisklasser för dig som vill imponera både visuellt och i smak.

Emil Årengs blogg.
Emil Åreng  |  Publicerad 2021-03-12 14:25  |  Lästid: 2 minuter

En del kanske inte riktigt vill ha ett spritskåp med de dyraste dropparna i världshistorien utan går mer på att ha några flaskor som verkligen sticker ut och då menar jag inte Sheridans Coffee som man inhandlat i en bulgarisk tax-free. Nu snackar vi gott innehåll med en flaska som verkligen sticker ut.

Här kommer tre pavor i olika prisklasser som du inte kan vara utan om du vill imponera både visuellt och i smak.

1. JACOPO POLI GRAPPA AMOROSA DI SETTEMBRE | GRAPPA

554 kr | Nr 87001

Är man inne i Grappa-träsket så tycker jag den här borde vara en del av samlingen men är man inte i det där träsket så tycker jag man ska köpa den här sjuka jävla flaskan enbart för looken. Det här är något som mamma kunde släpat med sig hem från Italien och man aldrig någonsin skulle få öppna för att den var så oerhört vacker, men nu kan inte mamma få bestämma längre utan denna är till för att korka upp och suga i sig.

2. BLANTON’S GOLD EDITION | BOURBON

849 kr | Nr 557

Vem fan trodde man skulle vara 34 år och samla på hästar? Nog finns det en handfull som är där nere i hagen och snurrar men jag trodde inte att jag själv skulle vara en av dem. Det går att samla på sju olika hästar med de olika bokstäverna i BLANTON’S. N är lättast att få tag i såklart men de andra är tuffare, jag har försökt hitta ett A väldigt länge, bara så ni vet. Men nog om samlandet, Blanton’s Gold Edition är en helt fenomenal Bourbon som inte bara är snygg utan man vill dra av hästen när man kommer hem och hälla upp ett rågat mått i ett sånt där fruktansvärt tungt whiskeyglas att man får ont i handleden.

3. RÉMY MARTIN LOUIS XIII | COGNAC

31 450 kr | Nr 80127

Vad skulle den här listan vara utan Louis Treize? Det skulle helt enkelt vara en lista utan just den och det går ju inte. Har man 31 450 kronor så tycker jag verkligen att den här flaskan är en investering, flaskan är en sak men innehållet är helt spektakulärt.

Cognacen blandas med över 1 200 olika Eau de Vier från de mest prestigefyllda gårdarna i Grand Champagne, den yngsta beståndsdelen får inte vara under 40 år och de äldsta delarna kan vara upp emot 100 år. Det här är ett konstverk på så många olika sätt och det här är sånt som borde vara med som en vinst på Bingolotto så gubbjävlarna kan sluta klaga på att resa till Maldiverna.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-03-12 14:25