3 Tonic-favoriter som kommer att göra din Gin & Tonic ännu godare

Tonics

En tonic med smak av rabarber och en tonic som är mer ”användarvänlig än en Volvo 240" är några av Cafés dryckesredaktör Emil Årengs favoriter.

Emil Årengs blogg.
Emil Åreng  |  Publicerad 2020-08-07 10:49  |  Lästid: 2 minuter

Det finns ingen grogg som satt sig så hårt i den svenska folksjälen som Gin & Tonic. Alla har vi ett förhållande till denna magiska blandning, och kombina­tionerna är så många att till och med Rubiks kub känns monokrom. De flesta av oss har en favoritgin, men när det kommer till tonic finns det en del luckor att fylla.

Här kommer några av mina personliga favoriter. 

1. Three Cents Tonic

Det finns en anledning till att de flesta barer i Skandinavien har bytt till denna tonic, för den är fanimej mer användarvänlig än en Volvo 240. Passar till vilken gin som helst och gör verkligen ingen besviken.

2. Ekobryggeriet Nordic Tonic

Ekobryggeriet har verkligen kommit starkt senaste åren. Deras tonic med granskott kan få vilken halvtråkig gin som helst att komma i gång, men allra bäst är ändå deras tonic med smak av rabarber.

3. Melzer Nordic Tonic Water

Tillverkas på Hven, har en hel del örter i sig och blir härligt blommig i tonen. Passar därför gin som har mer florala toner och lite mer urspårad karaktär. 

LÄS OCKSÅ: Så gör du sommarplågan Pineapple Tonic – en klassisk G&T i ny tappning

… Och missa inte Cafés nya dryckespodd med Emil Åreng och Måns Herngren!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-08-07 10:53