Hoppa till innehåll

3 vanliga stilmissar män gör på semestern – enligt Cafés moderedaktör

Martin Hansson

Undvik tre vanliga stilmissar under semestern – och höj din stilnivå markant.

tight

1. För tighta kläder 

För stora kläder är självklart inte alltid det snyggaste – men en av de största stilmissarna män gör på sommaren och solsemestern är för tighta kläder. Om du vill hålla dig sval i solen och inte svettas är det smart att tänka luftigt när du packar. Även när du väljer t.ex. en skjorta eller ett par shorts som har modellen slim-fit innebär det att inte bära för kroppsnära plagg.

Stiltips: Välj hellre en storlek för stor än för liten när du köper kläder inför din solsemester.

2. Visa anklarna

De halvhöga strumporna är en bekväm lösning för att bland annat komma undan skavsår. Men bär du ett par lediga linnebyxor och T-shirt på semestern är det bara snyggt att se en brunbränd ankel istället för ett par vita strumpor.

Stiltips: Om du ska bryta en stil-regel så måste du också känna till den. Du gör det enkelt för dig genom att skippa strumpor i loafers, sneakers och espadrillos i sommar.

3. Dåliga skor 

Lägg lite extra krut på att välja skor även när du är på semester. Ett par dåliga, allt för slitna skor eller sandaler kan få en annars exklusiv och snygg semester-look att rasera.

Stiltips: Välj skor som lyfter din stil och gör dig snyggare.

Vi passade också på att fråga våra vänner på tidningen ELLE vad killar ofta gör för stilmissar – läs tipsen här >

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.