5 anledningar till varför Suicide Squad är sommarens blockbuster på bio

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-08-05 11:37  |  Lästid: 2 minuter

Café var på europapremiären i London för sommarens stora superhjältefilm, Suicide Squad. Bland stjärnor som Jared Leto, Will Smith, Cara Delevingne, Margot Robbie och vår egna svenska superhjälte Joel Kinnaman, fick vi en förtitt på filmen som har varit sommarens stora snackis. Här är fem anledningar till varför Suicide Squad ser ut att bli sensommarens blockbuster:

suicide-squad-movie-characters-calendar

Tempot
Filmen är en fartfylld resa genom DC:s superhjälteuniversum i ett halsbrytande tempo. Med uppskruvad dialog, färg- samt vanliga explosioner och en knastrigt glittrande skådespelarensemble är filmen som gjord för en urlakad semesterhjärna i behov av popcorn och snabba intryck.

Kinnaman
Allas vår svenska Joel Kinnaman är något av en veteran när det kommer till superhjältefilmer vid det här laget efter att tidigare ha spelat Robocop. I denna film är han själva ledaren för det rövarpack som ska rädda världen. Läs vår längre intervju med Joel Kinnaman här.

Jokern är tillbaka
Ingen som har sett Jack Nicholson, eller kanske ännu mer Heath Ledger i rollen som Jokern glömmer det nog (den som har sett Cesar Romero göra rollen på 50-talet glömmer det definitivt inte). Rollen kom att bli Heath Ledgers eftermäle, och gjorde även Joker-sminkningen till alibivalet på Halloween i flera år efter.

Denna gång är det Jared Leto som försökt måla läpparna i mörkret och färgat håret grönt, enligt uppgifter levde Leto i rollen som Jokern dygnet runt under inspelningen. Till sin spets tog Leto det då han i sin lajvande galenskap skickade sexleksaker och använda kondomer till Joel Kinnaman. Syftet med detta är ännu oklart.

9-new-images-of-jared-letos-joker-in-suicide-squad

Tarantino-trailern
Trailers har under våren pumpats ut för att öka hajpen inför premiären. Parodierna har också blivit många, roligast är nog denna som gifter superhjältefilmen med serietidningsfantasten Quentin Tarantinos estetik.

Soundtracket
Förutom ett hitfyllt soundtrack (som måste ha tagit upp halva budgeten) är originalmusiken skriven till filmen något i hästväg. Likt filmens udda samling av karaktärer har så omaka artister som Rick Ross och Skrillex parat ihop sig för en låt, medan Black Keys Dan Auerbach, rapparen Action Bronson och Mark Ronson har gjort en annan tillsammans. Andra stjärnor som släppt nyskrivna låtar till soundtracket är Eminem, Grimes, Wiz Khalifa och Lil Wayne.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-04 16:05