Annons

5 typer av bilder alla måste sluta använda på Tinder

Vi har rannsakat oss själva, varandra och alla andra, och det vi kommit fram till är att dessa fem typer av bilder inte gör någon något gott.

Joel Linde

De flesta som använt Tinder har nog både angenäma och, minst sagt, mindre angenäma erfarenheter.

Varje gång Tinder kommer upp som samtalsämne – inte sällan efter ett glas eller två – får vi utlopp för vårt uppenbara behov av att diskutera bilderna vi ser i Tinderflödet.

Annons

Min kompis frågade mig exempelvis varför så många killar har bilder av sig själva i bar överkropp på sina Tinder-profiler.

Gilla Cafe.se på Facebook

Hon: Det spelar liksom ingen roll hur snygg kropp du har. Bara genom att ta en sån bild och visa upp den vet jag att du är en douche.

Jag: Vet inte. Transparens kanske. What you see is what you get. Kom in i min butik, liksom, jag har bra grejer.

Hon: Suck.

Jag: Men! Varför tar ni tjejer selfies helt snett med huvudet vridet? Jag kan omöjligt känna igen dig om jag bara ser en lugg och ett halvt öga.

Hon: Men det blir fint.

Jag: Ja men vilseledande. Jag kommer ju inte känna igen dig när vi ses.

Hon: Suck.

Till sist hade vi ändå enats om vilka fem typer av bilder som borde ha gjort sitt på Tinder, för allas dejtinglycka!

1. Bilder med djur

tinder-katt

Så många funderingar… Ett: Är du en crazy cat person? Två: Kommer din katt attackera mig? Tre: Jag ser dig inte för all katt framför ditt ansikte. Fyra: Din katt skelar.

 

2. Bilder utan kläder

tinder-bikini-bar-overkropp

Just bilder på vältränade killar i badmössa, nedsjunkna i badkar fyllda med flingor och mjölk har faktiskt redan börjat minska. Den gemensamma nämnaren här är själva nakenheten. Visst kan det vara fint att titta på, men det är ju lite som att visa slutet av filmen redan i trailern. Lämna lite åt fantasin!

 

3. Animerade bilder

tinder-bilder

Det är jätteskoj att se ut som en kanin, hund eller en supersötis i midsommarkrans, men vad är poängen med att använda dessa bilder för att presentera sig själv när de knappast kan påstås föreställa just en själv?

 

4. Bilder med random barn

tinder-bilder-fail

Vi män har någon gång lärt oss (fått för oss?) att tjejer gillar killar som har god hand med barn, vilket gjort att bilder på män med barn, ackompanjerat av texten ”Inte mitt barn på bilden” har sprayats ut i Tindersfären i samma överflöd som Axe-deo i omklädningsrummet efter gympan i femte klass. Dessvärre är det få som imponeras av att någon lyckas hålla i ett barn utan att tappa det – det får anses vara ett minimikrav. (Och bilder på sig själv som barn är bara obehagligt på Tinder, med tanke på kontexten.)

 

5. Bilder tillsammans med snygging

tinder-bilder-fail-2

Att använda ett ex (eller flyktig bekant?) för att förmedla det outtalade, men mycket tydliga, budskapet ”kolla vilken snygg tjej/kille jag kan få” blir lite avtändande. Tyvärr.

Listan har skrivits utifrån ett flertal rutinerade Tinderanvändares egna reflektioner, men är så att säga inte statistiskt säkerställd. Bilderna kommer endast från utländska konton.

Mer om Tinder och dejting:

8 bisarra beteenden som är normala på Tinder

5 oskrivna regler kring dejting

Johan, 29: ”Därför skickar jag dickpics”

Annons

Dela (36)
Tweeta

Annons


Laddar