Annons
Annons

Boktips

Nu kommer regnet och rusket – läge för en bok! Läs om den verklige bombmannen Lars Tingström, den moraliskt tveksamme oljemagnaten Adolf Lundin, eller kasta dig in i en rafflande skräckroman med Stockholmstema.

* * *

Annons

True crime i toppklass

Bombmannens testamente

Lena Ebervall & Per E Samuelson

Lars Tingström, känd som Bombmannen, var en säregen man som efter en felaktig skattedom blev sned på samhället och började skicka bomber åt höger och vänster. På Kumlabunkern blev han vän med en viss Christer Pettersson, vilket gjort att han kopplats till Palmemordet. En av höstens intressantaste böcker i true crime-facket.

Gilla Cafe.se på Facebook

 

Stockholm i skräckskrud

Gentlemannatjuv och lebeman: En man av stil och smak

Anders Fager 

CeO Molin är som boktiteln antyder en livsnjutare och tjuv som levt det goda livet tack vare stölder från Kungliga biblioteket. Men hans tid har runnit ut och nu måste han betala priset. Anders Fager fortsätter sin serie med originella romaner från ett Stockholm sett genom skräckspegeln.

 

Väljoljad granskning

Lundins väg

Leo Lagercrantz

Adolf Lundin är en av Sveriges märkligaste entreprenörer, en gambler som efter år av misslyckanden blev landets mest omdebatterade företagsledare genom sina diskutabla oljeaffärer i krigsdrabbade länder. Journalisten Leo Lagercrantz har följt Lundin i hans moraliskt tveksamma men lukrativa spår.

 

50-talet all over

The forgotten fifties

James Conaway

1950-talet slutar aldrig att fascinera. Å ena sidan vackra människor och blå himlar, å andra sidan en förlamande skräck för atombomben. Knivskarpa kontraster. Det ledande magasinet under denna era var LOOK Magazine, som i en ny bok samlar händelser och bilder som definierade det stilsäkra årtiondet.

 

Staffan Wilsson

* * *

Mer om böcker:

”Forskningen hjälper mig att få en känsla för hur människor funkar”: Succéförfattaren Christoffer Carlsson om att skriva deckare

Retrodeckare, konstnärer i New York och stor indieguide – Spana in bästa sensommarläsningen!

Boktips: En djävulsk thriller

 

Annons

Dela (35)
Tweeta

Annons


Laddar