16 prylar som fixar din träning 2016

Reebok Checklight
Kjell Häglund  |  Publicerad 2015-12-27 09:51  |  Lästid: 5 minuter
Reebok Checklight

Skydda skallen
Reebok Checklight
Pris: 1 300 kronor

Tajt liten luva typ ”skinn­mössa” – fast väldigt lätt och rätt bekväm, faktiskt – försedd med sensorer som mäter och räknar på dina huvudrörelser, för att varna om du är i farozonen för träningsrelaterade hjärnskakningar. Gjord för att kunna bäras även under hjälm, och kan därför även användas för att kolla upp hjälmens skyddseffekt.

TACX Neo Smart T2800

Kör Tour de France på din platta
TACX Neo Smart T2800
Pris: 13 950 kronor

En dröm för cykelnörden: hooka upp din egen hoj med bakhjulet i metallstativet, slå på den kraftfulla motorn som ger trampmotstånd, parkoppla med surfplatte-appen och spela upp en Tour de France-bergsetapp på skärmen… Tekniken är tyst och har inga skavande delar som hackar upp realismen. Otroligt fint simulerad vägkänsla, även i branta stigningar! Funkar såklart fint som vanlig motionscykel även offline.

CTRL One

Brillor som bestämmer
CTRL One
Pris: 300 dollar

Världens smartaste cykelglasögon: beroende på omgivningen ljusar de upp eller mörkar ner på tiondelen av en sekund. 100 procent UV-blockerande och – ja, de är utvecklade i USA – ”bulletproof”…

Icebug ArchFlex Slim Sport

Skydda fötterna
Icebug ArchFlex Slim Sport
Pris: 350 kronor

En endast två millimeter tunn sportvariant av svenska Icebugs marknadsledande, laboratorieutvecklade iläggssulor, funkar lika bra i fotbolls- eller löparskor som i längdpjäxor. Skaderiskminimering på både hög och grundläggande nivå.

Tom Tom Spark

Ta med dig musiken
Tom Tom Spark
Pris: 2 900 kronor

Underbar sportklocka som nu kan fås maxad med mp3-musik och bluetoothlurar. Klockan har även mängder med träningslägen, vilket gör detta till en perfekt kompanjon till RunKeeper och Strava. Extra plus för kvaliteten: TomTom har sannolikt en av de mest stabila pulsmätarna på marknaden.

Samsung Gear S2
Klocka med total koll
Samsung Gear S2
Pris: 3 400 kronor

Slut med Android i Gear-klockorna, nu har Samsung växlat till välorganiserade operativsystemet Tizen i stället, och adderat inbyggd kamera. Ett jättelyft som ger den just nu bästa renodlade träningsklockan, komplett med funktioner för att hålla koll på allt från puls och steg till ditt dagliga vattenintag. Jämfört med konkurrenterna känns skärmen ovanligt liten men det är bara för att den utnyttjas ända ut i kanterna; du får ut lika mycket använd skärmyta.

SmartMat

Uppkopplad yogamatta
SmartMat
Pris: 2 700 kr

Klart du ska ha en uppkopplad yogamatta! Smart individualiserad, som sig bör när det gäller yoga, som kalibreras med din kroppsform, vikt, längd och andra data; och sedan ger realtidsfeedback på din balans och positionering.

Finis Neptune

Vattentäta lurar
Finis Neptune
Pris: 1 230 kr

Vattentät mp3-spelare som låter musiken flöda på i takt med simtagen utan att du behöver använda öronsnäckor! I stället nås du av ljudet via resonans i kindbenet och vidare till innerörat. Ljudet är häpnadsväckande klart – en upplevelse!

Adidas miCoach Fit Smart

Följ upp framgången
Adidas miCoach Fit Smart
Pris: 1 600 kr

Kraftfull förbättring från tidigare modell, inklusive riktigt bra smartphone-app, och en smart färgindexering av olika träningszoner gör Adidas träningsarmband till en seriös spelare på den myllrande trackermarknaden.

Zepp Tennis Swing Analyser

Uppdatera din sving
Zepp Tennis Swing Analyser
Pris: 1 490 kr

Via rörelsesensor och app mäts och analyseras din tennissving. Montera sensorn på racketen så skickar den data trådlöst till din Iphone. Sen kan du se din slagteknik i 3D, och hålla koll på antal och kraft i olika typer av slag.

Sol Republic Relays Sport Wireless

Supersköna snäckor
Sol Republic Relays Sport Wireless
Pris: 250 dollar

Sol Republics snäckor är populära i Sverige tack vare kombinationen skön passform, seriöst bra ljudkvalitet och lågt pris. I skrivande stund måste deras nya trådlösa modell beställas från USA, men den lär dyka upp även här. Betydligt dyrare än sladdmodellen, men en ren uppenbarelse under träning: så ultralätta att de inte känns, och laddningen går supersnabbt.

Slopes for GoPro

Smart filmstöd
Slopes for GoPro
Pris: 300 kr

Ett kul alternativ till tripodstället – placera GoPro-kameran i den här lilla polyhedron-klossen och du kan variera vinklarna i 20 olika positioner. Alla lutningsgrader är markerade i skrift. Grejen är att detta tar sekunder i stället för minuter med ett ”spindelställ”… och roligast: kör två stycken bredvid varandra och du kan göra 3D-filmer!

Jawbone UP Move

Personlig tracker
Jawbone UP Move
Pris: 459 kr

Marknadens bästa clip-on-tracker? Håller auto-koll på sömn och antal steg, men tryck på en knapp så är du i träningstracker-mode i stället. Anpassa själv efter vilken sport du ägnar dig åt. Till och med yoga och zumba finns bland alternativen.

Garmin VivoActive HRM

Enkel och effektiv träningsklocka
Garmin VivoActive HRM
Pris: 2 090 kr

GPS-baserad wearable för dig som cyklar, springer, simmar eller golfar; räknar och mäter det mesta från tempo till distanser, och vinner på enkelhet och sin Garmin Connect-access. Finns även i billigare modell utan pulsmätare.

Trace

Snösäker skidsensor
Trace
Pris: cirka 1 900 kr

Placeras direkt på skidan eller snowboarden, för avancerad aktivitetsmätning i snön via ett flertal sensorer. Matchas ihop med appen Trace Snow i smartphonen. Fixar till och med redigeringen av dina GoPro-filmer!

Moov Now

Vattentät registrering
Moov Now
Pris: 990 kr

Cool aktivitetsmätare som du ”klipper” runt ankeln eller handleden och parkopplar med din smartphone. Oavsett om du löptränar, cyklar eller simmar (japp, vattentät!) registrerar den alla dina data. Funkar fint mellan passen också som stegräknare och sömnmätare.

Mer om träning från Café:

15 situationer vi som just börjat träna råkar ut för >

6 goda anledningar till att inte börja träna just nu >

Svenskarnas 10 populäraste låtar att träna till >

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 10:26